Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Dün gerçekleştirilen CHP Beydağ Birlik ve Dayanışma Toplantısını terk eden İYİ Parti Beydağ İlçe Başkanı Yasin Kırmızı, toplantıda yaşananları GÜNDEME BAKIŞ’a anlattı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in, ittifaka zarar veren cümleleri ikinci defa kurduğunu savunan Kırmızı, “Biz Mehmet Eriş’in açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz. Daha önce de talihsiz bir açıklamasını bizzat canlı olarak yaşadık. Bu sebeplerle artık bu durumlarda kasıt aramaya başladık. İlçelerin kendi içindeki ilişkileri kendileri ilgilendirir fakat Beydağ’da ittifak ortağı olarak bizler uyum içindeyken böyle talihsiz cümleler kurulmamalı” açıklamasında bulundu.  

“TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA OLDU” 

Kiraz’daki seçimin kaybedilmesinin, CHP kanadının ittifaktan bağımsız hareket etmesinden kaynaklandığını aktaran İYİ Partili Kırmızı, “Kiraz İlçesi’nde bilindiği üzere seçim esnasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden, daha önceden birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlar, kendi aralarında karar alarak Demokratik Sol Parti’den aday çıkarmış ve bu durum Cumhur İttifakına yaramıştır. Bu sebeple de Millet İttifakı seçimi kaybetmiştir. Bunun sonucunda da kalkıp, ‘Salim kardeşimiz bizim aramızda olsaydı Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı Kiraz’da dalgalansaydı’ diye talihsiz bir açıklama maalesef hepimizi üzmüştür. Bu sebepten dolayı da biz toplantıyı terk etmek zorunda kaldık” diye konuştu.  

“BİZE ÖZÜR BORÇLULAR” 

Beydağ’da Millet İttifakı bileşenlerinin uyum içinde çalıştığını vurgulayan Kırmızı, “Kiraz İlçe Başkanımız toplantıda değildi ama toplantıyı terk ettikten sonra biz durumu kendilerine bildirdik. Beydağ’da biz Cumhuriyet Halk Partisi ile Millet İttifakı olarak çalışmalarımıza uyumlu bir şekilde devam ediyoruz, edeceğiz. Biz ne bir belediye başkanı, ne bir milletvekili, ne bir danışman, ne bir kurul üyesinin hiç kimsenin bu ittifaka zarar vermesini istemiyoruz. Zarar verenlerin de kendileri açıklama yapması gerekiyor. Onlar bize şu anda bir özür borçlular” dedi.