Güdeme Bakış TV’de soruları yanıtlayan Millet İttifakı Bornova Belediye Başkan Adayı CHP’li Mustafa İduğ, iddialı açıklamalarda bulundu.  İduğ, “CHP’de enerjisini bittiğine yönelik bir algı vardı, biz bunu yıkmak için yola çıktık. Bizimle birlikte bu durum yıkıldı. Bunu yapabilmek için CHP’nin, ilçe başkanlığının bize sahip çıkması gerekiyordu. Böylelikle bir küskünlük kırgınlık kenarda kaldı. Önemli olan kişiler değil, partimizin ve vatandaşımızın menfaatidir. Esnaf olarak büyüdüm, karşımdaki insanı çok kolay bir şekilde anlayabilirim. İYİ Parti ile çok iyi bir uyum var. İlçe başkanlarımız çok birlikte hareket ediyor. Biz de İYİ Parti’de seçilebilir 3 yerden meclis üyesi verdik” dedi. 

BAŞKAN SEÇİLMEK KOLAY, ÖNEMLİ OLAN İYİ YÖNETEBİLMEK
Bornova’nın demografik yapısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İduğ, “Bornova’nın 500 bin nüfusunun üçte biri göçmenlerden oluşuyor. Güneydoğu’dan 35 bin vatandaşımız yaşamaktadır. Demografik yapı artık sen, ben, bizim oğlan değildir, karışmış ama birbiriyle uyumlu bir şekilde yaşayan bir kenttir. 350 bin seçmeni bulunan Bornova’da Kürt’üyle, Alevi’siyle, Göçmen’iyle kozmopolit bir ilçe. Türkiye’de 37 ilden daha büyük ve 400 milyon TL bütçesi ile ilçeden bahsediyoruz. 500 binlik bir kaynak yönetimi, tecrübe, birikim ister. Halkın memnuniyetini sağlamak çok önemli. Belki bazı yerlerde başkan olmak kolay ama yönetmek çok daha zor” diye konuştu.

BİLİM İNSANLARIYLA ORTAK ÇALIŞACAĞIZ
İduğ, “Üniversitelerdeki bilim adamlarının oluşturduğu projeleri kendi raflarında durmasını istemiyorum. Ben de bir akademisyenim, bu çalışmaların sahada uygulamadıktan sonra bir anlamı yok. Bunu sadece Bornova’da değil Tunç Soyer ile birlikte İzmir’de yapabilme imkanımız olacak. Böylelikle, üniversite hocalarının taleplerini yerel yönetimlere, yerel yönetimlerin taleplerini ise hocalara ileteceğim. Bu işbirliği olursa biz üretimden bahsedebiliriz. Üniversite hocaları ile birlikte, üretimi yapabilirsiniz” diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM!
İzmir’in sorunları ve çözümleri ilgili açıklamalarda bulunan İduğ, “İzmir ve Bornova’nın en büyük sorunu kentsel dönüşümdür. Benim en karşıma imar, altyapı, yol gibi sorunlar çıkıyor. Bunu ortak çalışma ile çözülebilir. Gülpınar’dan başlayan öncelikli alanla başlandığını söyleyebilirim. Bornova’nın Levantenleri,  bahçeli evleriyle ile ünlü bir ilçe. Tabi göçle birlikte ilçemiz büyüdü. Biz de planlı bir şekilde büyüyeceğiz. Bornova’da 6 tane sanayi sitesi bulunuyor ve şehrin içerisinde yer alıyorlar. Ben de bir sanayici olarak hiç kimse o insanların bulunduğu yerden istekleri olmadan oradan çıkaramaz. Bizim bu bölgelere kentsel dönüşünün getirmemiz için bu insanların rızası gerekiyor. Müteahhitle yer sahibinin karşılıklı anlaşmamasına izin vermeyeceğiz. Mimarlar odası, şehir plancıları ve Bornova Belediyesi bu masada yer alacak. Aldatılan bir halk değil kazanan bir halk olacak. Bornova göç alan büyüyen bir ilçe olduğu için düğün salonları, yollar, taziye evleri pazaryerleri bizim önceliğimiz bunlar olacak. Bornova Belediyesi’nde 2 bin kişilik bir ordu gücüyle çalışıyoruz. Bu sorunları özveriyle çalışıp çözeceğiz. Ben kendimi sokak kedisi olarak tanımlıyorum. Sokakta vatandaşların içerisinde olacağım. Çok iyi bir kadro var, yeni bir ilave kadrolarla bana bir şey kalmayacak. Onlar bu işleri çözerken ben de sokakta vatandaşlarımızla birlikte olacağız” dedi.

OY HEDEFİM…
CHP Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, “Oy hedefim, mevcudun üzerinde (yüzde 49.6) olmalıdır. Sivil toplum örgütleriyle, bilim adamlarıyla çok iyi bir diyalog kurduk. Ben tüm halkın adayıyım. Dolayısıyla bu bir büyüme getirmelidir, getirecektir.  Ben de güvenilir ve sözünü tutan bir başkan olacağıma söz veriyorum” dedi.