Halil İbrahim Güler GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. CHP İzmir eski Milletvekili Alattin Yüksel, olağanüstü kurultay sürecini Gündeme Bakış’a değerlendirdi.  Yüksel, “Milletvekilleri ve il başkanları ‘Parti yıpranıyor. Parti sosyal medyada topladınız imzaları ilan ediyorsunuz’ şeklindeki eleştirilerde bulunuyorlar. Ben bunları çok acı buluyorum. Bir taraftan delegeler üzerinde yaptığınız baskı kuruyorlar. Tehdit, şantaj, rüşvet bunu her şekilde kullanacaksınız, imzaları geri çekeceksiniz. Ondan sonra da nutuk atacaksınız. ‘Bunlar koltuk sevdalısı bunlar, partiyi yıpratıyorlar’ mantıklı olmayan açıklamalarda bulunuyorlar” dedi.

ÜLKENİN GELECEĞİ SENİ İLGİLENDİRMİYORSA BİAT EDERSİN
“İzmir Milletvekillerinden sadece Selin Sayek Böke ve Mehmet Ali Çelebi değişimden yana tercih yaptı. Bu iki isim CHP İzmir’de Genel Merkez adayı olarak biliniyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Yüksel, “İnsanın siyasetteki davranışlarını belirleyen şey, siyaset yapma amacıdır.  Ben burada kimseyi suçlamıyorum. Kendine siyasi bir kariyer planlaması olarak görüyorsan, gelecekte ne olacağımı düşünüyorsan, ülkenin geleceği seni ilgilendirmiyorsa sürekli biat edersin. Öyle düşünüyor olabilir ya da onu doğru görüyor da olabilirler. Buna saygı duyarım ama daha seçim öncesi CHP bu şekilde yürümez diyen CHP’li arkadaşlar bugün ateşli bir savunucu oldular. Genel Merkez’in savunucu oldular ve hatta imza veren arkadaşlarımıza ağır baskılar uyguluyorlar. Bunlar hoş değil ve yazık diyorum. Demek ki buralara tesadüfen gelmişlerdir. Hem ülkenin hem de kendi siyasi geleceklerini riske atıyorlar. Tutarlı olunmalı, düşündüğün şeyi yapman gerekir” diye konuştu. 

SADECE YÜCEL’İN GÖRÜŞÜ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Ankara’da yapılan il başkanları toplantısına katılmasın eleştiren Yüksel, Yücel’in örgütten bağımsız hareket ettiğini iddia etti. Yüksel, “Deniz Ankara’ya kendi görüşüyle gitti. Kendi yönetim kurulundan bile görüş almadı. İlçe başkanları ve kurultay delegeleri de bunu doğrulaması gerekiyor. İlçe başkanları küçük danışma kurulu toplayıp, hem seçim sonuçlarını değerlendirip hem de parti tabanını görüşünü aldılar. Parti tabanın görüşünü almadan kendilerini partiyi temsil ediyormuş gibi gidip oralarda ili temsil ediyormuş gibi gözükmeleri siyaseten yanlıştır” dedi.

İZMİR’İN YÜZDE 71’İ İNCE’Yİ İSTİYOR
24 Haziran seçimlerinin ardından yapılan bir anket ilgili bilgiler veren Yüksel, “Elimde bir araştırma var. Çok kapsamlı bir araştırma yapılmış. (İsteyene de veririm) İzmir’de seçimden iki gün sonra yaptırılmış  bir araştırma…  İçerisinde CHP seçmenine sorulmuş şöyle bir soru var, ‘Muharrem İnce’yi bundan sonra nerde görmek istiyorsunuz?’ yüzde 71’i Muharrem İnce’yi CHP’nin Genel Başkanı olarak görmek istiyoruz yanıtı vermiş. Yine genel seçmenlere sorulan soruda ise yüzde 60’ı ‘CHP Genel Başkanı olarak görmek istiyoruz’ demiş. AKP’ye sorulan sorularda  ‘Muharrem İnce’yi nasıl görüyorsunuz? Yüzde 60’ı ‘hiçbir şey’ derken, yüzde 15’i, ‘samimi ve doğal buluyoruz’ demiş. Yüzde 5,5 ise daha halktan yana daha samimi’ olarak cevap vermiş. Bu araştırmalarda  İnce’ye sempati olarak görüyoruz” diye konuştu.

BU İNCE’NİN RÜZGARI
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 24 Haziran seçimleri propagandasında İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı mitingin kent tarihinde bir ilk olduğunu kaydeden Yüksel, “CHP şimdiye kadar İzmir’de 50 tane miting yapmıştır. Şimdiye kadar böyle bir ilgi görüldü mü? Ne Deniz Baykal, Ne Kemal Kılıçdaroğlu… hiç biri böyle bir kalabalık toplamadı. Gündoğdu Meydanı’na milyonlar akın etti. Bu Muharrem İnce’nin rüzgarıydı. İzmir tarihinde görüşmemiş bir kalabalıktı.

İMZA TOPLANSA DA TOPLANMASA DA KURULTAY ŞART
Yüksel, “Tüzükteki kanun son derece yanlış. Noterde oylama oluyor. Yarıdan bir fazla topladığın zaman zaten direk noterde oylama yapmış oluyorsun. Zaten yarıyı geçmiş, sen kaybetmişin. Şuan da o koltuklarda oturamazsın. Madem kendilerine o kadar güveniyorsunuz, neden kurultaya gitmekten korkuyorsunuz. Kurultaya gidin, güven oyunuzu alın, biz de arkanızdan koşturalım. Kurultaya gidilirse, 500 imza bile toplanırsa, oradaki 800-900 delege Muharrem İnce’den tercihini kullanacaktır. Orada belki milletvekilleri, meclis üyeleri ‘sen beni seçtin, ben seni seçeyim’ anlayışıyla şükran için oy veriler. Bu sayıda toplasan 200-250 kişi olur. Rezil olacaklar. Burada yapacakları bir şey yok. İmza toplansa da toplanmasa da bu kurultayı yapmak zorundalar” dedi.  

HER HALDE İMZASINI ÇEKTİRDİLER
Yüksel, Karabağlar üyesi Cansu Baykara’nın imzasını çekmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:  “Karabağlar Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız kurultayı istemiyordu. İmzası çektirilmiş olabilir.  kararını değiştirdiler. Bunlar doğru değil. Bu yönetimin güven oylaması almadan bu partinin yola devam etmesi çok zor. Etrafımızdaki seçmen bu şekilde devam edilirse hiç bir şey yapılmasa bu partiye oy vermem diyor. Bu partinin çöküşü demektir. Gidersin kurultaya kurultay delegesi iradesini ortaya koyar o zaman mesele yoktur. Herkes partimizin peşinde koşar. Bunu yapmazsanız ne kadroları ne de seçmeni tutamazsınız.”