Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ  - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla Tarihi Asansörde bir araya geldi. İlçe başkanlarının 3 aylık çalışma dosyalarını sunduğu toplantıda, İl Başkanı Deniz Yücel'in, "Yarın seçim olacakmış gibi çalışın. Uzunca bir süre kongreler olmayacak. Bu sebeple sizler sadece çalışmalarınıza odaklanın. Saha çalışmalarınızı artırın, üye sayılarınızı artırmaya yönelik çalışmalar yapın" talimatı verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, yapılan toplantıda Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e gelerek açılışını yaptığı programlarda, ilçe başkanlarının protokole alınmamasına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Çapın'ın, "Bornova'da yapılan açılışta birçok hata yapıldı. İlçe başkanları ve örgüt yok sayıldı" dediği iddia edildi. Çapın'ın çıkışına, Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavaslıoğullar, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın'dan da destek geldiği ve "Biz, bunun Tunç Soyer'in bürokratları tarafından kasten yapıldığını düşünüyoruz" dedikleri ifade edildi.  Protokol krizini dile getiren ilçe başkanlarının şikayetlerini dinleyen İl Başkanı Deniz Yücel, "Yapılan görüşmelerde konu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e iletildi. Kendisi de konudan dolayı duyduğu üzüntüyü paylaştı. Yaşanan gelişmelerde Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir kastının olması söz konusu bile değil. Bir daha böyle şeyler yaşanmaması için istişare halinde daha dikkatli çalışmalar yapılacak" dediği belirtildi.

 "EMEKTARLARI, ÇALIŞMALARA DAHİL EDİN"
İlçe başkanlarının çalışma, istek ve şikayetlerini dinleyen Deniz Yücel, geçtiğimiz günlerde toplanan eski ilçe başkanları ve il yöneticilerinin yaptığı toplantıyı da gündeme getirdiği bildirildi. Partiye emek verenlerin de çalışmalara dahil edilmesi gerektiğini belirten Başkan Yücel'in, "Arkadaşlar, partililerimiz toplanabilir, partimizde görev almış fakat şu an aktif görevde bulunmayan arkadaşlarımız bir araya gelebilir, eleştirilerini ifade edebilir. Bunlar normal, olağan durumlar. Bu arkadaşlarımız kimlerin ilçelerindeyse, onları da çalışmalara dahil etsin, fikirleri dinlensin. Burada görev ilçe başkanlarımıza düşüyor, kendilerini ziyaret edin, çalışmalarınıza dahil edin" dedi.