GÜNDEME BAKIŞ- Menemen Belediyesi’ne bağlı şirketlerde çalışan işçi tartışması devam ediyor. Menaş ve Mete-su şirketlerinde çalışan işçilerin maaşları ödenmemesi kentte tartışma konusu olurken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den flaş bir çıkış geldi. 

İLK İŞİ İŞÇİYE ZÜLÜM ETMEK OLDU
CHP’li Yücel, “Menemen’de hukuksuz ve adaletsiz bir kararla başkanvekili seçilmesinin önü açılan AKP’li başkanvekilinin ilk işi işçiye zülüm etmek oldu. Menemen halkının iradesi ve Meclisin kararıyla, belediye şirketinin yönetim kurulu başkanı olan CHP Mec. Üyemiz Deniz Karakurt’un, şirketi kendisine devretmesini isteyen AKP’nin başkanvekili işçileri şirkete sokmuyor. İşçilerin maaş ödemeleri için bir önceki CHP’li bşk.vek.tarafından hazır hale getirilen parayı işçilere ödemediği gibi, Menemen’e hizmet için işlerine başlamak isteyen işçilere de engel oluyor. AKP’nin Menemen’de hem hukuken hem de  vicdanen sorunlu olan yönetiminin ilk icraatı, işçilere baskı ve zulüm oldu. Buna derhal son verin, işçilerin işlerini yapmalarının önünde engel olmayın” dedi. 

İZİN VERMEYECEĞİZ 
Yapılan işlemlerin kanun önünde suç olduğunu söyleyen Yücel, “Yaptığınız TCK'ya göre suçtur! İşçinin emekçinin ekmeğiyle oynayan biri o koltukta oturamaz. Menemen’i germenize, şirketi ele geçirmek uğruna işçilere zulüm etmenize izin vermeyeceğiz. Hukuk işlediğinde şaibeli yönetiminiz de, Menemen’e zulmünüz de son bulacak” diye konuştu.