Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinde aday çıkardığı Aliağa, Bergama, Bayındır, Kınık’ı ve İYİ Parti’nin desteklendiği Kiraz’da seçim kaybetti. CHP, seçimlerden sonra bu ilçelerin neden kaybedildiğini masaya yatırdı. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gerekçelerini sözlü olarak iletti.

SEÇİM KAYBETMENİN TEMEL SEBEBİ
Gündeme Bakış’a çarpıcı açıklamalarda bulunan Deniz Yücel, “Seçim kazanamamamızın en temel sebebi geçmiş yıllardaki kongrelerde kaynaklanan ciddi kırılmalar ve meydana gelen küslükler...Bazı ilçelerin kaybedilme sebeplerinden bir tanesi de adaylarımızın örgütlerden bağımsız çalışma yapması. Bizim istediğimiz seçim döneminde örgütle birlikte çalışma yapmaları ve seçimden sonra da aynı anlayışla devam etmeleri idi. Bazı ilçelerde maalesef adaylar örgütü biraz işin dışında bırakarak hareket etti. Hatta buna meclis üyelerini belirleme kısmını da ekleyebiliriz” dedi.

BU İLÇELERDE YENİDEN ÖRGÜTLENECEK!
CHP’li Yücel, amaçlarının kimseyi suçlamak olmadığını vurguladı. Bergama’nın kaybedilmesinin kendilerini çok fazla üzdüğünü belirten Yücel, “Aday belirleme sürecinin son günlere bırakılması iyi olmadı. Adayın geç belirlenmesi Bergama’da seçimin kaderini etkileyecek sonuçlar doğurdu. Son günlere bırakılmasa, bazı şeyler ortak akılla hayata geçirilseydi, inanıyorum ki Bergama’da sonuç böyle olmazdı. Kaybedilen ilçelerde yeniden örgütlenilmesi, örgütlenme modelimizin  masaya yatırılması gerekiyor. Parti oklumuzun daha aktif çalışmasını sağlayarak bütün üyelerimizin eğitimden geçirilmesi gerekiyor. Bunun için çalışma yürütüyoruz” dedi.