Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 31 Mart Yerel seçimlerde ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde verdikleri destek için İYİ Parti İzmir teşkilatını ziyaret ederek teşekkür etti. Toplantıda her iki partiden de bazı il başkan yardımcıları hazır bulundu.

YÜCEL'DEN BİRLİKTELİK MESAJI
İstanbul seçimleri öncesinde, yaptıkları çalışmalar için de İYİ Parti'ye teşekkür eden Yücel; "Ülkemiz için umut olan yeni bir sayfa açıldı. İnsanları ötekileştiren siyaset anlayışını artık kimseye faydası olmadığını herkes görmüştür. Biz bu konuda üzerimiz de düşen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. İzmir'in daha iyi hizmet alması için sizin görüşleriniz olur önerileriniz olur, merkezi hükümetin de desteği gereken konularda birlikte hareket edersek daha faydalı oluruz diye düşünüyorum." dedi.

"BU MÜCADELE BÜYÜK BİR ANLAM TAŞIYOR"
CHP'nin gerçekleştirdiği bu ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu söyleyen Kırkpınar; "Türkiye’de tıkanmış bir demokrasi, hukukun ve adaletin yok sayılır bir hale geldiği süreçte CHP ve İYİ Parti iş birliği ile bu tıkanıklığı aşmak, Türkiye’nin normalleşmesini yeniden tesis etmek, millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu ve yapılan bütün seçimlerde milletin güvenini yeniden tesisi noktasında birlikte verdiğimiz bu mücadele anlam taşıyor. Demokrasiyi oksijene benzetiyorum. Demokrasinin olmadığı yerde ne ekonomik ne de siyasi istikrar olur. Ekonomik anlamda büyük özveriler ve ekonomik sıkıntılar aşılabilir. Ama toplumsal yaralar kolay kolay iyileştirilemiyor. Bizi Türkiye'nin, her türlü derdine çare olmak için bir araya geldik. Bir yandan demokrasiye sahip çıkmak için hem de ekonomik anlamda bir çözüm için nefes alma süreci yarattık." şeklinde konuştu.

"BİZ TÜRKİYE'NİN FABRİKA AYARLARINA DÖNEMESİ İÇİN GAYRETE DEN KİMLİKLERİZ"
İstanbul'da oy farkının 150-200 bin olmasını beklediğini ifade eden Kırkpınar; "İstanbul'a gidince fikrim değişti. En güçlü oldukları ilçelerde farkın 400 binlere tırmanacağı yönündeydi. Bizim milletimizin hak gaspına uğramış insanların yanında yer alır. Bunun cevabını sandıktan aldılar. Bizim kimseyle bir düşmanlığımız yok. Biz, Türkiye'nin yeniden fabrika ayarlarına dönmesi için gayret eden siyasi kimlikleriz" diye konuştu.  

"15 GÜNDE BİR BİR ARAYA GELİP, İZMİR'İ KONUŞABİLİRİZ"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Sürekli'ye de 'birlikte çalışalım' çağrısını yapan Kırkpınar; "Bugün metropol ilçelerde en büyük trafik sıkıntısını yaşayan yer Buca'dır. Onay bekleyen bir metro hattı vardır. Merkezi hükümetin bu tip olaylarda daha özverili daha makul bir araya gelmesinden yanayım. Yani yerel yönetimlerde hizmet akışının sağlanması gerek. Hem AK Parti'nin hem de İYİ Parti ve CHP'nin il başkanları olarak bence en az 15 günde biraraya gelerek bu ilin temel problemleri ile ilgili merkezi hükümetten nasıl destek alabiliriz konuşmalıyız. Ben Kerem Ali Bey'i de arayıp bunu teklif edebilirim. Hizmet herkesin hakkı. Partizanlık ve buna benzer bir tutumla bunu engellemek İzmir'e yakışmaz " dedi.