Yücel’in açıklaması şu şekilde:
“Cumhuriyet hiç şüphe yok ki en değerli ve üzerine en çok titrediğimiz varlığımız, milletimizin ve devletimizin devamının en büyük teminatı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kanla, canla büyük bedeller ödeyerek kurdukları cumhuriyeti korumak ve yüceltmek bizim en önemli görevimiz. Herkesin pes ettiği, vatan elden gidiyor dediği, ülkeyi yönetenlerin gaflet ve ihanet içinde oldukları bir dönemde, kurtuluş ve bağımsızlık için millete umut, düşmanlarımıza korku olan Mustafa Kemal Atatürk ve onun çevresinde kenetlenmiş olan bir milletin, topyekun yürüttüğü ve sonunda destansı zaferlerle kurtardığı bir ülkede yaşıyoruz.
Bizler o vatan ve millet uğruna verilen canları, akıtılan kanları, çekilen acıları asla unutmadan cumhuriyetimize sahip çıkıyor ve onu yüceltmek için çalışıyoruz. Bugünümüzü cumhuriyetimizi kuranlara ve cumhuriyetimizin kendisine borçlu olduğumuzu hiç aklımızdan çıkarmadan, aydınlık yarınlar ve cumhuriyet bilinciyle yetişecek yeni nesiller için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizde en büyük desteği de, Atatürk ve cumhuriyet sevdalısı İzmirlilerden alıyoruz. İzmir’de yaşamanın ayrıcalığını en çok hissedeceğimiz günlerden birisi olan 29 Ekim’de, tüm halkımızla birlikte meydanlarda ve kutlamalarda yan yana olacağımıza ve bu gururu birlikte yaşayacağımıza inancım tamdır. Bu inançla, Cumhuriyetine hep sahip çıkmış, Ata’sına kimsenin dil uzatmasına izin vermeden ona aşkla bağlanmış olan, tüm İzmirli hemşerilerimizin bu en büyük bayramını, cumhuriyet bayramını kutluyorum. Bu onuru, bu coşkuyu bizlere yaşatmak, bu topraklarda Osmanlı imparatorluğunun küllerinden çağdaş, modern, demokrasiyle yönetilen tam bağımsız bir Türkiye cumhuriyeti kurmak için canlarını hiçe saymış olan, başta Ulu Önderimiz ve ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş ve kuruluşta kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

TÜM İZMİR’İ BEKLİYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının 29 Ekim’de İzmir’de yapacağı programlara ilişkin bilgiler veren Yücel, İzmirlileri düzenleyecekleri programlara davet etti. Yücel davetinde, şunları dile getirdi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bizim en büyük, en önemli bayramımız. İşte bu nedenle, cumhuriyetimize ve Ata'mıza duyduğumuz bağlılığı ve sevgimizi göstereceğimiz cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünü, İzmir'e ve partimize yakışır bir şekilde kutlayacağız. 29 Ekim Pazartesi günü Şair, Yazar ve Tiyatrocu olan Sunay Akın'ın 'Bir Cumhuriyet Hikayesi' adlı gösterisini İzmirlilerle buluşturacağız. Sahnelenecek olan bu gösteri, cumhuriyetin destansı kuruluş hikayesinin, cumhuriyeti kurmak ve korumak için kendi hayatlarından vazgeçenlerin ve tabi ki Mustafa Kemal Atatürk'ün hikayesinin anlatıldığı çok duygusal bir gösteri. Bu etkinlik, cumhuriyet bayramında, cumhuriyet aşığı olan İzmir'e ve İzmirlilere il başkanlığımızın anlamlı bir hediyesi olacak diye düşünüyorum. Sunay Akın'a, Çocuk Kalpler Kumpanyası'nın marşlar ve şarkılarla eşlik edeceği gösterimiz ücretsiz izlenebilecek. Tüm İzmirlileri 29 Ekim Pazartesi günü saat 17.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezine davet ediyorum.

İLK TÖREN CUMHURİYET MEYDANI'NDA
CHP İzmir İl Başkanlığının, cumhuriyet bayramı kutlamalarının 29 Ekim Pazartesi günü saat 13.00'de Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum programı ile başlayacağını sözlerine ekleyen Yücel " İl örgütü olarak 29 Ekim Pazartesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleyeceğimiz çelenk sunumu ile kutlamalara başlayacağız. Örgütümüz ve katılacak vatandaşlarımızla Ata'mızın huzurunda olacağız. Katılmak isteyen tüm İzmirlileri de çelenk sunum programımıza bekliyoruz" dedi.
29 Ekim Pazartesi günü saat 17.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahnelenecek gösteri için, salon dışında LED ekranlar kurulacağı ve yoğunluktan dolayı salona giremeyecek olanların gösteriyi salon dışından da izleyebileceği belirtildi.