GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ege Tv’de yayınlanan Politika Durağı programına konuk oldu. Yücel, Torbalı’da yapılacak seçimle ilgili çok sert ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yücel’in sözleri:

“İsmail Uygur’un genç yaşta vefatı bizim için büyük bir kayıp. Torbalı’ya çok ciddi hizmetleri oldu. Emek verdi. Hem ilçe hem de iki dönem belediye başkanlığımızı yaptı. En üretken olduğu bir dönemde kaybettik. Torbalılı hemşerilerimize hem örgütüme başsağlığı diliyorum. Önemli hizmetleri oldu. İsmail Başkan iz bırakan bir belediye başkanı idi. Şuanda önümüzde bir süreç var. Takvim var. Salı günü yerine bir başkan seçilecek. Meclis üyeleri içerisinden olacak. Bütün meclis üyelerinin bu görevi yapacağını düşünüyorum. Önemli olan İsmail Uygur’un emanetine sahip çıkarak bu görevin tamamlanması önemli. İlçe başkanımızla,. Belediye meclis üyelerimizle bir araya gelerek Torbalı örgütümüze gerekli desteği vereceğiz.  Uygur’un taşıdığı bayrağı başka bir arkadaşımız taşıyacak”

MENEMEN’LE TORBALI’YI KIYASLAMAK DOĞRU DEĞİL

“Açıkçası Menemen ile Torbalı’ya kıyaslamak, benzetmek doğru değil. Torbalı’da bir vefat var. Menemen’de bir hukuku süreç başlamıştı. Görevden alma önceden belediye başkanı partimizle bağlarını kendi kararıyla kesmişti. Bir disiplin süreci var. Ama akabinde istifa etti. CHP’li bir başkan değildi. Kişisel ilişkiler, bağlar, beklentiler Menemen’de öne çıktı. Bir meclis üyemiz daha istifa etti. Yapılan seçimde de birinci turda 1, ikinci turda 2, üçüncü turda 3 meclis üyesi oy vermediler. Bunun çeşitli sebepleri vardır. Menemen’de aday belirlemede dayatma olmadı. Meclis üyelerinin görüşleri, önerileri aldı. Geçmiş dönemde görev alan isimlerin de görüşleri alındı. Geniş bir mutabakatla, yüzde 100 demek mümkün değil ama buna yakın bir kararla aday belirlendi. Aday kim olursa olsun şeref ve namusları üzerine söz alındı. Ama 3 arkadaşımız CHP adayına oy vermedi. Kişilik ve karakter zafiyeti olan insan her yerde çıkabilir”

TUNÇ SOYER’LE İRTİBAT HALİNDEYİZ. SÜRECİ BİRLİKTE YÜRÜTÜYORUZ! MENEMEN’DE FARKLI İLİŞKİLERİ, ALIŞVERİŞLERİ TESPİT ETTİ

“Torbalı’da böyle bir şey olacağına düşünmüyorum. Tunç Soyer’le irtibat halindeyiz. Bu süreci birlikte yöneteceğiz dedik. Biz il başkanlığı alarak hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem genel merkez olarak meclis üyelerimizi örgütümüzü dastekleyeceğiz. Bu kendi yapacakları bir seçim. En önemli aktörleri meclis üyeleridir. Orada seçimi yapacak, oy kullanacak olanlar meclis üyeleri…Adayı istişare ile belirleyeceğiz. Genel merkez yöneticilerinin gelmeleri ya gelmemeleri söz konusu değil. Önümüzde 4 gün var. Gelebilirler gelmeyebilirler de…Büyükşehir belediye başkanımız, ilçe başkanımız, meclis üyelerimizle örgütümüzle bu süreci yöneteceğiz. İsim dayatma söz konusu değil. Menemen’de farklı ilişkiler devreye girdi. Bunların bazılarını sonradan tespit ettik. Somut bilgilerde oldu o süreçte. Provoke eden yöneten 3 ferdin sebebi olan ilişkileri, alışverişleri ile ilgili somut bilgiler geldi”

ADAY ÇIKARMAMALARI GEREKİR. ÇIKARIRLARSA BOYLARININ ÖLÇÜSÜ ALIRLAR

“Ben tek başıma karar verecek durumda değiliz. Cumhur ittifakından etik anlayışı aramıyoruz. Menemen’de yaşananlar ortada. Bir kura süreci vardı. Herkese açık bir şekilde yapıldığı ortamda kuranın yapılışına itiraz etmediler. Gittiler dava açtılar bir şekilde. Biz bu konuda idari yargı konusunda otorite olan akademisyenlerden bilimsel görüş aldık. İptali gerektiren bir usulsüzlük yok idi. Kuranın geçerliliğini ortadan kaldıran bir durum değildi. Buna rağmen mahkeme bir karar verdi. Yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu hukuken sakat bir karardı yeniden kura çektiremek. Önceden hazırlanan bir senaryonun bir parçası idi. Hukuka aykırı şekilde Danıştay’ın içtihatlarına aykırı şekilde hilesiz kura seçim iptal edildi. Etik, ahlakmış bunları geçtik. Çığırından çıkmış bir anlayış var karşımızda. Mecliste çoğunluk olan bir parti var. Ölüm olayı var. Aday çıkarmamaları doğru davranıştır. Bir takım isimler konuşuluyor. Aday çıkartırlarsa boylarının ölçüsü alırlar. İkinci Menemen’e izin vermeyiz”