Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe turu kapsamında Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’i ziyaret etti. İlk olarak CHP Bayraklı İlçe başkanlığını ziyaret eden Yücel, ikinci durağı ise Bayraklı Belediye Başkanlığı makamı oldu.

BAYRAKLI RİSKLİ GÖSTERİYORLARDI FAKAT…
Belli çevreler tarafından; CHP için Bayraklı’nın kazanılması riskli olarak gösterildiğini fakat rekor bir oyla seçimi kazandıklarını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Seçimlerden bu yana tam 18 gün geçti. Biz ilçe ziyaretlerimizi yapıp seçim kazandığımız yerlerde örgütümüze teşekkür edelim. Kazanmadığımız yerlerde de neden kazanamadığımızı tartışmak için ilçe ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Bayraklı gerçekten AK Parti’nin bir takım planlar kurup hesaplar yaptığı İzmir’in göbeğinde metropol ilçelerinden bir tanesidir. 2009’dan beri 3 dönemde Serdar Başkan ile birlikte CHP’li bir belediye başkanı ile devam edecek. Belli kesimlerde AK Parti’nin göz koyduğu bizim için riskli gösterilen ilçelerdendi. Güzel bir oy oranıyla Bayraklı’yı kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada hepimizin emeği katkısı var. Geçmişte birçok kez genel başkanımız, bizler, ilçe başkanları, belediye başkanlarımız eleştirildi ama yine bu başarının en büyük payı olan yine genel başkanımızdır. Doğru adaylarla seçime girilmesinde Türkiye genelinde iyi sonuç almamızda katkısı var. Bundan sonraki başarıyı genele yaymak için örgütlerimizle birlikte yerel yöneticilerimizle bu başarıyla birlikte durmadan çalışacağız” diye konuştu.

YÜZDE 55 OY ORANI HER BABAYİĞİDİN ALABİLECEĞİ BİR OY ORANI DEĞİL
Parti içerisindeki tartışmaların geride kaldığını kaydeden CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, seçimlerde oy oranına dikkat çekti. Alper, “Örgütümüzle organize olarak Bayraklı için inanılmaz bir oy oranıyla kazandık. Yüzde 55 oy oranıyla seçimi kazanmak her babayiğidin harcı değildir. Sizlerin desteğiyle Bayraklının desteğiyle bu oyu aldık hepinize teşekkür ediyorum. Gece gündüz telefonlarımıza çıkarak yanınızda olduğunu bilmenizi istiyorum.  İl başkanımız zor bir süreçte görevi teslim aldı. O günden bu yana uyum içerisinde çalışmıştır. Bu da başarıyı nasıl getirdiğinin göstermiştir. Parti içerisindeki kavga dedikoduları geride kalmıştır. Danışma kurulu toplantılarında bizim eksiklerimiz yanlışlarımız varsa söylediklerinizden ders çıkararak daha iyi nasıl yapabiliriz bakmamıza gerekiyor. Burada esas olan CHP’dir, kimse kendisini partisinin önünde görmemelidir. CHP varsa biz varız, CHP yoksa biz hiçiz” dedi.

BAŞKAN SANDAL: ‘VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTACAĞIZ’
31 Mart yerel seçimleri öncesi verdikleri sözleri tutacaklarını kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bayraklı’da gerçekten rekor oy aldık. Bu hepimizin başarısıdır. Bayraklı’da bir tarihi hep birlikte yazdık. Ben il başkanımıza bize verdikleri desteklerden dolayı yanımızdan hiç ayrılmayan ilçe başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Parti rozetimi çıkarmayacağım fakat seçim dönemi boyunca verdiğim tüm sözleri yerine getireceğimizi söz veriyorum. Örgütümüzle birlikte çalışacağız. Bu görüntü Bayraklı’nın özlediği bir görüntüydü. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.