GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları ve milletvekillerinin katımıyla online toplantı düzenlendi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Yücel’in “Nakdi yardım konusuna İzmir’de girmeyelim. Bağış toplamayın. Yardım etmek isteyenlere köprü olun. Bağış yapmak isteyenler de diken üstündü. İhtiyaç sahipleri ile yardım yapmak isteyenleri bir araya getirelim” dediği öğrenildi.

HAFTALIK BİLDİRİN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, ilçe belediye başkanlarından yaptıkları çalışmaları haftalık olarak kendilerine bildirilmesini istediği ifade edildi.

BAZILARI KİRA ALIYOR BAZILARI ALMIYOR
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ise, “Bazı belediyelerimiz kiracılarından kira almıyor bazıları alıyor. Burada bir çelişki doğuyor. Herkes bu konuda aynı davranmalı” dediği bildirildi.  

OTO YIKAMACILARLA İLGİLİ YAZI GÖNDERİLECEK
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un toplantıda bir öneri getirerek, “Oto yıkamacılar çok su harcıyor. Ayrıca birden fazla kişi yan yana çalışıyor. Biz ruhsatı olmayanları kapattık. Bununla ilgili farklı önlemler alınabilir” dediği, bu öneriye Soyer’in destek çıkarak, “Kesinlikle doğru. Biz ilçelere bu konuyla ilgili yazı gönderelim, sizler de gereğini yapın” dediği öğrenildi.  

İNSANLARI EVDE TUTAMIYORUZ
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın ise, “İnsanları evde tutamıyoruz. Her gün defalarca anons yapıyorum ama insanlar evden bir bahaneyle çıkıyor. Sokağa çıkma yasağı gelmeli” değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi.