Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir İl Başkanı sosyal medyada yayınlanan bir canlı yayına katıldı.  Yücel, partililerin sosyal medya hesaplarının geriye didik didik troller tarafından tarandığını öne sürerek, yapılanların amacının gündem değiştirme çabası olduğunu söyledi.

YAPANLAR HALA ÇIKMADI
Yücel, camiden müzik yapanların hala bulanamadığına dikkat çekerek, “Hem CHP’yi hem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedefe koyan bir olay. İzmir üzerinden yapılması da ilginç! İzmir demokrasiye, cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlılığı artık herkesçe bilinen hoş görü barış kenti… İzmir’den provokasyonun yapılması manidar. Faillerinin bulunması için CHP İzmir İl Başkanlığı olarak suç duyurusunda bulunduk. Ne acıdır ki geçmişte il başkan yardımcılığı yapan bir arkadaşımızın sosyal medya hesabından görüntüleri paylaştığı için hakkında dava açılırken devletin elinde imkanlar olmasına rağmen olayın failleri tespit edilmedi. Özellikle camiden yapılan müzik yayınında Tunç Soyer’in yerel seçimlerde kullandığı seçim şarkısının seçilmesi, bu şarkı için ‘Çav Bella benimle özdeşti’ açıklaması yaptıktan 2-3 gün sonra bu olayın olması vahim ve büyük olduğunu gösteriyor” dedi.

BÖYLE BİR PROVAKASYON KİME YARAR
Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmirli hemşerilerimiz sağduyuludurlar. Provokasyona prim vermezler. Bu olayı köpürtülenlere baktığımızda AKP’li milletvekillerini, genel başkan yardımcılarını hatta Cumhurbaşkanının açıklama yaptığı, CHP’yi hedef gösterdiğini görüyoruz. Böyle bir provokasyon kime yarar sağlar ona bakmak lazım. Böyle bir provokasyon CHP’ye fayda sağlanmaz. Hedef CHP’dir, Tunç Soyer’dir. Kim fayda sağlar? Ortala zeka seviyesinde olanlar bu sorunun cevabını bulabilir. Cumhurbaşkanının tarafsız, bütünleştirici olması gerekirken böyle bir provokatif bir olayda  bile ne kadar kışkırtıcı bir ifadeler söyleyebiliyor. Daha önce de söyledim. AKP artık uzatmaları oynuyor. Bu olaydan kim yarar sağlar, bu olayın failleri kimlerdir bunları herkesin düşünüp sorulan soruların cevaplarını kolayca bulabilir”