GÜNDEME BAKIŞ- Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde bütçe görüşmesi sırasında AK Partili Grup Başkanvekili Metin Yaşar’ın sarf ettiği sözlere CHP’den tepki gelmeye devam ediyor. Yaşar’ın 2021 yılı mali bütçesiyle ilgili “Cumhur ittifakı olarak ret oyu verirsek, meclis düşer” sözlerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den tepki geldi.

KEMALPAŞALILARIN VERDİĞİ DERSİ HALA ANLAMAMIŞLAR
AK Partili meclis üyelerine yüklenen CHP’li Yücel, “Ne acı ki, böylesine basit bir tehdit dili ve üslubuyla, siyasette yeri olmayan bir anlayışla Kemalpaşa’ya ve Kemalpaşalılara zarar vereceklerinin farkında bile değiller. Kemalpaşa Belediye Başkanımız ve CHP’li meclis üyeleri geceli gündüzlü Kemalpaşa’ya hizmet etmeye çalışırken, ilçeye yapılacak hizmetler için en uygun bütçeyi meclise sunarken, AKP’liler kendilerine 31 Mart’ta Kemalpaşa halkının verdiği dersi de, mesajı da hala anlamamışa benziyor” dedi.

SEÇİME GİRER, MECLİS ÜYESİ SAYIMIZI ARTTIR ÇIKARIZ
Yücel konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Kaldı ki, ne belediye başkanımız ne de meclis üyelerimiz bu tür kuru gürültülere, tehditlere boyun eğmezler. Seçilmiş bir belediye başkanının önünü kesmeye çalışmak, meclisi düşürmek için uğraşmak o ilçe halkına ihanettir. Ancak şunu da belirtelim ki, eğer böyle bir niyetleri varsa seçimden korkacak ya da çekinecek değiliz. Biz Kemalpaşa’da boş laf değil hizmet üretiyoruz. Böylesi saçma, boş ve ‘küstüm oynamıyorum’ anlayışıyla siyaset yapılmaz. Bu şantaj ve tehdit siyasetine en iyi cevabı Kemalpaşalılar 31 Mart 2019’da verdiler. AKP’liler bu cevabı algılayamamışsa, bizler Kemalpaşalıların onayını almak için seçime bir kez daha girmekten çekinmeyiz, meclis üyesi sayımızı arttırır çıkarız.”