GÜNDEME BAKIŞ -  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bergama, Kınık, Bayındır ve Aliağa’nın alınamamasının kendilerini üzdüğünü belirten Yücel, “İçimiz buruk. Ama 2014’te kaybedilen Selçuk, Torbalı Menderes, Kemalpaşa ve Ödemiş’te seçimi kazandık. Tire’de de millet ittifakı kazandı. Bu ilçelerin alınması bizim için mutluluk verici. Özellikle Kemalpaşa’nın alınması bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Burada adayımız, örgütümüz canla başla çalıştı. Her şeyden önce kazanacaklarına inandılar. Herkesi kucaklayan bir meclis listesi yaptık” dedi.

AKP’NİN YARATTIĞI ALGI TUTMADI
AK Parti’nin özellikle bazı metropol ilçeleriyle ilgili kendi lehlerinde bir algı operasyonu yapmaya çalıştığını öne süren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Metropolde kritik olarak gösterdiği ilçeler vardı. Biz bir risk olmadığını biliyorduk. Metropolde gücümüzü korumak bizleri mutlu etti. Ayrıca İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin ve Adana’da da belediye başkanlıklarını kazanmamız mutluluğumu artırdı” diye konuştu.

HAKSIZ ELEŞTİRİLERE VERİLEN EN İYİ YANIT!
Yücel, Buca’da partinin son anda aday değiştirilmesi noktasında kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili ise, “Buca’daki aday değişikliği genel merkezimizin tasarrufunda gerçekleşmiştir. Bu konuda ben ve bazı arkadaşlarımız sert eleştirilerin odağında yer aldık. Ancak bizler seçimi burada farkla kazanacağımızı biliyor ve inanıyorduk. Sandıktan çıkan sonuç bizi şaşırtmadı. Bu sonuç, haksız eleştirilere verilen en iyi yanıt oldu” diye konuştu.