GÜNDEME BAKIŞ - İlçelerde Sivil Toplum Kuruluşları ve Odaları ziyaret eden Yücel, ilçe örgütleri ile de bir araya gelerek önemli mesajlar verirdi. Kınık’ta kurutmalık domates üreten üretici ve işçileri tarlalarında ziyaret eden Yücel’e ziyaretleri sırasında il başkan yardımcıları Şener Akdemir, Saniye Bora Fıçı, Ali Rıfat Koç, İsfihan Naki ve Erol Mutlu eşlik etti. Yücel yerel yönetimleri CHP’de olmayan iki ilçede yaptığı açıklamalarla, bu ilçelerin İzmir Büyükşehir belediyesinin hizmetleri ile kalkındığını ifade ederek, “CHP’li yerel yönetimlerin ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin tüm İzmir halkına nasıl eşit hizmet götürdüğünü bu iki ilçede gezerken görüyorsunuz. Keşke Türkiye’yi yönetmeye çalışanlarda eşit ve adaletli hizmet etmeyi başarabilseydi” dedi.  

VATANA TOPRAĞINI İŞLEYEREK SAHİP ÇIKILIR
Ülkemiz bunca kriz yaşarken, ekonomideki sorunlar artık günümüz iktidarı tarafından çözülemez hale gelmişken, CHP olarak çözümün ve krizlerden kurtulmanın yolunun ancak üretim olduğunu, tarımsal kalkınma olduğu söyledik. Üretmeden, ürettiğinizi pazarlayamadan ve toprağı işlemeden kalkınma mümkün değildir. Bugün üretimin ülkeye nasıl girdi sağladığını bizlere gösteren ilçemiz de Kınık’tayız. Çiftçilerimizin ürettiği kaliteli domates hem salça olarak hem de kurutmalık olarak işleniyor. Özellikle kurutmalık domatesin neredeyse tamamı yurt dışına ihraç ediliyor. Bu da çiftçilerimizin, köylülerimizin önüne engel çıkarılmadığında, desteklendiğin de ülkesinin tüm ekonomik sorunlarını çözebileceğinin en büyük göstergesi. İzmir’de çiftçimiz bu bereketli toprağı işlemeye, kaliteli ürünler üretmeye hazır. Yeter ki iktidar çiftçinin üstüne yüklediği vergilerden, gübreye, yeme, mazota yapığı zamlardan vazgeçsin. Maalesef Türkiye’nin son 20 yılda ekim alanlarının azalması, köyden kente göçün artması ve tarımsal üretim miktarlarımızın azalmasının sebebi çok açıktır. Bugünkü iktidarın tarım politikası üretimi değil faizi, komisyonculuğu ve tarım alanlarını yok etmeyi amaçlıyor. Tüm bu sorunlara ve masraflarının sürekli artmasına rağmen çiftçilerimiz inatla üreterek adeta bir mucizeye imza atıyor. Elbette İzmir’de yaşayan çiftçilerimiz çok şanslı. Çünkü İzmir Büyükşehir belediyemizin çok uzun yıllardır sürdürdüğü tarımsal kalkınma projeleri ve destekleri sayesinde çiftçimiz ve hayvancılıkla uğraşan köylülerimiz daha iyi koşullarda ve çok daha rahat üretim yapabiliyor. Yine büyükşehir belediyemizin destekleri sayesinde kooperatifleşmenin en güzel örnekleri de yine İzmir’de sergileniyor. Tüm CHP’li belediyeler kooperatifleşmeyi, çiftçimizin örgütlenmesini destekliyor.  Bu destekler olmasa,  çiftçimizin bugünkü tarım politikaları ile üretim yapması neredeyse mucize olurdu.  Bu vesileyle ülkesi için üretimden vazgeçmeyen, ihracatla ekonomisine döviz girdisi sağlayan bu toprakları işleyen tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. Vatan toprağına sahip çıkmak öyle televizyonlarda siyasi nutuklarla olacak iş değildir. Bugün Kınık’ta yaptıkları gibi toprağa hak ettiği değeri vererek ve onu işleyerek vatana sahip çıkılır. Bunu yapan tüm üreticilerimize ve tarım işçilerimize çok teşekkür ediyorum.  Onların emeğinin ve alın terinin kıymetini çok iyi biliyoruz. Bugün belediyelerimizin verdiği desteği CHP iktidarında devletten de alacaklarına hiç şüpheleri olmasın.

KEŞKE İKTİDAR DA HERKESE EŞİT HİZMET EDEBİLSEYDİ
Kınık’ta Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Uğur Ağar’ı da ziyaret eden CHP il başkanı Deniz Yücel, oda başkanlarından çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi alırken, CHP olarak oda ve sivil toplum kuruluşları ile çok iyi iş birlikleri gerçekleştirdiklerini, Türkiye’de yaşanan krizlerden en çok esnaf ve üreticilerin etkilendiğini ifade ederek “ Esnaf ve üreticilerimizin desteklenmesi, mecliste haklarının korunması dahil üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu odalar Türkiye’nin aynası gibiler. Her konuda oda başkanlarımızla birlikte çalışmaya hazırız yeter ki onların işleri açılsın, sorunları giderilsin. Büyükşehir belediyemizde hizmetleriyle yanınızdadır. CHP’li yerel yönetimlerin ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin tüm İzmir halkına nasıl eşit hizmet götürdüğünü herkes biliyor. Keşke Türkiye’yi yönetmeye çalışanlarda eşit ve adaletli hizmet etmeyi başarabilseydi de, bugün esnafımız, üreticimiz kriz içinde olmasaydı ” dedi. Her iki oda başkanı da ziyaret için Yücel’e teşekkür ederek, birlikte çalışmaktan duyacakları memnuniyeti ilettiler.

KÜTÜPHANE AÇILIŞI VE PARTİ İÇİ MESAJLAR
Kınık’ın ardından Bergama’ya geçen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Bergama ilçe binası önünde CHP İlçe başkanı Mehmet Ecevit Cambaz ve partililerce karşılandı. Yücel, Bergama’da İlk olarak parti binası içinde, emekli öğretmen Recai Şeyhoğlu tarafından, annesi Rasime Şeyhoğlu adına kurulan ve içinde 900 kitabın bulunduğu kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Yücel açılışta yaptığı konuşmada  “Recai Şeyhoğlu’na böylesine anlamlı ve önemli bir destek için, hem örgütümüz hem de tüm Bergamalılar adına teşekkür ediyorum. Bu kütüphane tüm Bergamalılara açık olacak ve çok anlamlı bir hizmet sunacak. Recai beyin kurduğu 49’uncu kütüphane olduğu öğrendiğimde daha bir mutlu oldum. Kitap okutmayı, bu eserlere gençlerimizin ve çocuklarımızın kolayca ulaşmasını sağlaması çok değerli. Teknolojiyle birlikte azalan kitap okuma alışkanlığını yeniden toplumumuza kazandırmayı önemsiyoruz. Bergama örneğini tüm İzmir’e yaymaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

PARTİ İÇİ ÇEKİŞMEYE MÜSAMAHA GÖSTERMEM
Bergama da partisinin belediye meclis üyeleri bir araya gelen Deniz Yücel, meclis üyelerinden aktif olmalarını, vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olmalarını istedi. Yücel “ Meclis üyesi olmak hem çok önemli hem de büyük sorumluluk gerektiren bir görev. Sizlerin vatandaşın her türlü sorunuyla ilgilenmesi ve çözüme kavuşturması, belediyede Bergamalıların hakkını savunması gerek. Eminim ki bu işlere büyük önem veriyorsunuzdur ama Bergama bizim için çok önemli. Yapabileceklerimizin daha iyisini yapmak zorundayız. Özellikle ilçede büyükşehir belediyemizin hizmetleri çok iyi anlatılmalı. Bergama da örgütümüzün uyum içinde çalıştığını görmekten çok mutlu oldum. Artık hiçbir yerde parti içi çekişmeye, tartışmaya müsamaha gösterecek durumda değiliz. Partimiz iktidara yürürken bizim de bu yürüyüşe canla başla destek olmaktan başka bir işimiz olamaz. Bu uyumu koruyarak Bergama da çok başarılı olacağımıza inancım tamdır” dedi.