Halil İbrahim GÜLER – GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe başkanlarıyla il başkanlığında bir araya geldi. Partide kurultay tartışması devam ederken, CHP ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu.

RAPORLARI MASAYA YATIRDIK
24 Haziran seçimlerinin ardından ilçe başkanlarından aldığı raporu değerlendirip Genel Merkez’e ileteceğini kaydeden Yücel, “24 Haziran seçimlerini analiz ettik. İlçe başkanları raporlarını bize getirdiler. Bizde kendimizi değerlendirip rapor halinde Genel Merkez’e sunacağız. Seçim öncesi ve seçim sonrası fikir alışverişinde bulunduk. Kurultay gibi bir düşüncemiz yok. Halen aynı noktadayız. İlçe başkanlarımızda bu yönde bir talep olmadığı anlamış olduk. İlçe başkanlarımızla ilçe örgütümüzle milletvekillerimizle fedekarca özveriyle seçim çalışmalarımı yürüttüler. Kendilerine teşekkür ettim” dedi.



İMZA TOPLAMAYI DOĞRU BULMUYORUM

Yücel, “Kurultay için imza toplaması yasal haklarıdır. Her Görüşe saygı duyarız ama daha seçim sonuçları tartışılmadan, analiz edilmeden böyle bir çalışma yapılması doğru değil. Bizim CHP gibi bir sorumluğumuz var. Fevri davranma lüksümüz yok. Soğukkanlı, sağduyulu olmamamız gerekiyor” dedi. 

KOCAOĞLU PARTİ TABANINDAN GELEN TALEB DOĞRULTUSUNDA KENDİSİNİ SORUMLUĞUYLA HAREKET ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘değişim gerekli’ açıklamalarına değinen Yücel, “Aziz Başkan 3 dönemdir kenti yöneten, belediyeye namusu gibi sahiplenen ülkemiz için kentimiz için kıymetli bir insan.  Aziz Başkanın Kurultay yapılsın talebi bir düşüncesinin olduğunu düşünmüyorum. Partimizin ve sorumluluğuyla ilgli bir çağrı yaptı. Örgütten gelen bir beklenti olduğunu ve bu beklentilerin tartışılması konuşulması giderilmesi konusunda da Genel Başkanımız'ın buna önderlik etmesi konusunda bir paylaşımı oldu.  Bazı milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarının bir takım açıklamalarda bulundu. Bende bu nedenle basın aracılığıyla örgütümüzü sağduyuya çağırdım” dedi.



YÜCEL’DEN UYARI
Kurultay tartışmalarını yaşandığı CHP’de, İl Başkanı Yücel’den ilçe başkanlarına uyarı geldiği öğrenildi. Bazı ilçe başkanlarının bu konu hakkında görüş belirten istediği fakat Yücel’in, tartışmaya yaratacak açıklamalar yapılmaması, sosyal medya üzerinden veya farklı mecralardan parti içerisindeki birliği bozacak açıklamalardan uzak durulması gerektiğini başkanlara bildirerek konuyu kapattığı öğrenildi.