Müslüman aleminin en önemli ayı olarak kabul edilen Ramazan ayının ülkeye huzur ve kardeşlik getirmesi dileklerinde bulunan Deniz Yücel, mesajında şunlara yer verdi.

"SAVAŞLAR VE KAVGALAR SONA ERSİN
Bereketin, dayanışmanın ve huzurun ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan ayını bu yılda idrak etmeye başlıyoruz. Özellikle bölgemizde yaşanan gerginlik ve savaş ortamının son bulması, ülkemizde körüklenen kutuplaşmaya son verilmesi için Ramazan ayı çok önemli bir fırsat.
İslam dininin emrettiği gibi kavgayı değil barışı, ayrımcılığı değil birleştirici olmayı, kötülüğü değil iyiliği, kötü sözü değil hoşgörüyü yaşatmak, Ramazan ayını yaşamak için yapılacak en güzel işlerdir. Paylaşmak, kibirden uzaklaşmak, ben değil biz demek bu ayın en güzel hediyelerindendir. Unutmayalım ki, bu hediyeleri kabul etmek ve nimetlerinden faydalanmak bizlerin elinde.
Ramazan ayının, ülkemizde her geçen gün artan yoksulluğun ve kriz ortamının sona erdirilmesine, milletimiz arasındaki kardeşliğin ve birliğin artmasına vesile olmasını diliyorum. Yürekten istiyorum ki, Müslümanlar arasında farklı coğrafyalarda süren savaşlar ve kavgalar sona ersin. Sadece ülkemizde değil, bölgemiz ve dünyamızda da barış ve huzur hakim olsun. İnsanlar inançları, dilleri ve renkleri için ayrımcılığa ve şiddete maruz kalmasınlar. Umuyorum ki, farklılıkların zenginliklerimiz olduğu, bu ay da daha iyi anlaşılır.
Başta Saygıdeğer İzmirliler olmak üzere, tüm Türkiye'nin ve bütün Müslüman aleminin Ramazan ayını kutluyor, ülkemizin huzuruna, bereketine ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum."