Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de yönetim kurulu toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının YSK tarafından düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesiyle ilgili halkın iradesine yok saymak olarak değerlendiren Yücel,  “İl seçim kurulu kararı kesin ama YSK’ya tam kanunsuzluk iddiasıyla başvuru yapılırsa inceleniyor, YSK kesin karar veriyor. Sayın Çalkaya’nın adaylığı ile ilgili il seçim kurulu ilçe seçim kurulunun kararını kaldırmıştı, aday olabileceğine karar vermişti. Ancak bir vatandaşın itirazı üzerine bu karar alındı. Kararı henüz incelemedik, elimize ulaşmadı.  Bu karardan büyük bir üzüntü duyuyoruz. Sayın Çalkaya’nın adaylığına engel olan ilçe seçim kurulu kararından sonra Balçova’da on binlerce kişi toplanarak bu karara tepki gösterdiler. Bizde bunu halkın iradesine, seçmenin ve Balçovalıların iradesine karşı yapılmış bir hareket olduğunu, hukuki bir karar olmadığını, siyasi olduğunu ifade ettik. Anayasa’nın 76. Maddesine  göre seçilme yeterliliğine sahip olduğunu ifade ettik. Balçovalıların  tepkisi, hukuki girişimlerimiz sonucunda karar verilmişti ancak YSK’dan gelen karar bizi üzdü. Ayrıca ülkedeki hukuk sistemine olan güveni sarstı. Balçovalıların iradesini hiçe sayan bu karara karşı İzmir ve Balçova seçmeninin en iyi cevabı sandıkta vereceğini düşünüyoruz. Partimiz yeni bir isim belirleyecek, başka bir arkadaşımız görevlendirilecek. O arkadaşımızın da en yüksek oy oranı ile seçimi kazanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

BALÇOVA ADAYI…
Balçova adayı için seçim takvimin 1 Mart’ta son bulduğunu belirten Yücel, “Partimizin yetkili kurulları bir arkadaşımıza görev verecek, bu görevi yapabilecek çok sayıda değerli isim var. Elbette belediye başkanımızın görüş ve önerilerini alacağız. Büyükşehir adayımızın görüş ve önerilerin alacağız, Milletvekillerimizin, ilçe örgütümüzün görüş ve önerilerini alacağız. Genel başkanımız ve görevlendireceği genel başkan yardımcılarımız yasal süre içinde belirleyecek.  Görev verilecek arkadaşımız aday adayı da olabilir aday adaylarının dışından biri olmasına da bir engel yok” dedi.

SKM İL KOORDİNATÖRLERİ BELLİ OLDU
Yücel, “CHP İzmir İl Koordinatörleri Özlem Kart, Mert Onur Uzar, Mehmet Kayhan Günal... Adaylarımızla, ilçelerimizle yapacağımız çalışmaları belirledik. Belediye başkan adaylarımızın izleyecekleri programları belirledik. Bu kampanyayı yürüten bazı arkadaşlarımıza görev  verdik,  yönetim kurulu üyelerimiz çalışmalarını yapıyor, ilçe sorumlularımız çalışmalarını yapıyor. Geçmiş yıllarda görev yapan il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve Milletvekillerimize de görev vereceğiz, onlarla görüşme halindeyiz. Partimizin oyunu ve başarısını arttırmak için herkesi bu sürece dahil etmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

HAŞİM KAYA…
Çalkaya’nın adaylığını düşürülmesi için YSK’ya itirazda bulunan Haşim Kaya’nın CHP’li olmadığını kaydeden Yücel, “Haşim Kaya üyemiz değildir. Bu şahsı araştırdık, şahsın belli kişilerin veya grupların yönlendirmesi ile bu şikayeti yapmış olabileceğini düşünüyoruz, şahsın yüz kızartıcı suçlardan hüküm giydiğini tespit ettik. Birilerinin taşeronluğunu yapmış olabileceğini düşünüyoruz” dedi.