GÜNDEME BAKIŞ- CHP’de kongre hareketliliği devam ederken, taraflar arasında eleştiriler de dozu artarak devam ediyor. Karşıyaka’da lise bolluğu yaşanırken, taraflar arasında art arda açıklamalar geliyor. Mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a karşı olan Mavi Liste Platformu’nu destekleyen partililer, yeni bir bildirge yayımladı. Bildirgede Beyaz listenin desteklediği Yıdırım’ı sert dille eleştirildi.

KEYFİ, TUTARSIZ VE AŞAĞILAYICI DAVRANIŞLAR…
Mavi listeyi desteleyen partililer yayımladığı bildirgede Başkan Uğur Yıldırım’ın başkanlık döneminde demokratik bir yöntem sürdürmediğini iddia etti. Yapılan açıklamada, “Uğur Yıldırım, geçen kongrede “burada beni oyluyorsunuz” diyen bir belediye başkanının açık desteği ile seçilmiştir. O zaman ne kendisinden ne de taraftarlarından bir eleştiri duymadık. Geçen 2 dönemdeki başkanlığında sayın ilçe başkanı hiç bir şekilde demokratik yönetim göstermemiş, keyfi, tutarsız ve aşağılayıcı davranışları örgüt üyeleri arasında oldukça yaygın bir kırgınlık ve soğukluk yaratmıştır. İlçe başkanı şu anda aleni olarak bilinmektedir ki ‘taraftır’ ve Beyaz listelerin seçilmesini istemektedir” denildi.

ÖRGÜTÜ DİZAYN ETMELERİNE MÜSAADE ETTİRMEYECEĞİZ
Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’dan Mavi Liste Platformu tarafından yapılan açıklamalara yanıt geldi. Yıldırım birlik ve beraberlik vurgusu yaparak,  kimsenin ayrıştırıcı siyaset yapmaya hakkı olmadığını ifade etti. Yıldırım sosyal medya hesabından 14 madde üzerinden açıklama yaptı.

Mevcut Başkan Yıldırım’ın açıklaması şu şekilde:
“1. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde biz CHP üyelerinin en çok ihtiyaç duyduğu şey; yoldaşlık bağlarımızı güçlendirerek birlik ve beraberliğimizi karşılıklı sevgi ve saygımızı güçlendirmektir.
2. 31 Mart Yerel seçimleri; CHP iktidarına giden yolun açıldığı ve umudumuzun yeşerdiği gündür. Ayrıca AKP İktidarının sonunun başlangıcı ülkemizin aydınlık günlere kavuşacağı günün önemli bir dönüm noktasıdır.
3. Bundan yaklaşık 5 ay önce İlçe yönetimini düşürmeye dönük olarak başlayan hareketin ve daha sonra kadın ve Gençlik kollarını düşüren zihniyetin sadece Karşıyaka ile ilgisinin olmadığını zaman içerisinde İl ve Genel merkeze dönük bir hareketin başlangıcı olduğu tespitimin bugünlerde ne kadar doğru olduğunu görmekteyiz. Ama nafile çünkü biz bilinçli bir örgütüz amaçlarına ulaşamayacaklar.
4. Bu önemli süreçte; hiç kimsenin ayrıştırıcı siyaset yapmaya hakkı yoktur. Hepimiz Sayın Genel Başkanımız ve örgütlerimizin etrafında birleşmeliyiz.
5.Karşıyaka özelinde her dönem kamu gücünün yanında kümelenen şahsi menfaat odaklarına örgütü dizayn ettirmeyeceğiz. Sizlerin her dönem örgütü nasıl ayrıştırdığınızı biliyor ve sizleri tanıyoruz.

6. Kin, intikam, yalan, iftira üzerine siyaset yaptığını zanneden darekipci, ilkesiz ve ayrıştırıcı kişilere karşı bugüne kadar nasıl birlikte müsaade etmediysek bundan sonrada hep beraber müsaade etmeyeceğimize olan inancım tamdır.
7. Parti içi demokrasi ve parti içi demokratik yarış ile; hakareti, iftirayı yalanı birbirine karıştıranlara hep birlikte anlayış gösteremeyeceğiz .

8. Bu şekilde siyaset yapmaya çalışanlar bu yolun yol olmadığını er ya da geç anlayacaklar.

9. Hepimizin ortak görevi; gece gündüz demeden partisi için çalışan siyaseti meslek haline getirmeyip partisinin iktidarı için beklentisizce çalışan dava adamı sade üyenin siyaset yapmasının önündeki engelleri kaldırmaktır.

9 . Kadın ve gençlerimizin önünü açmak ve kotalara bağlı kakmaksızın temsilini sağlamak hedeflerimizden biri olmalıdır.

10. Karşıyaka örgütü olarak; son 5 yılda yapılan bütün seçimlerde Türkiye'deki en yüksek oy oranını alarak tarihe geçtik. 31 Mart yerel seçimlerinde de bunu tekrarlamış olmak bizim gururumuz olmuştur.

11. Karşıyaka’da ki bu başarının önemli mimarlarından biride 5 yıldır her kademede birlikte çalışma kültürünü oturtmuş deneyimli mahalle komiteleridir.

12. İlçe örgütümüzün temsilcileri olan deneyimli ve dava adamlarından oluşan mahalle komitelerimiz örgütümüzün 24 saat emrinde olup her türlü sorununuzda yanınızdadır.

13. Yapacağımız delege seçimlerinde de mahalle komitelerimizin mahallelerinde en doğru kararı vereceklerine; birlik beraberlik saygı ve sevgiyi esas alarak ayrıştıranlara müsaade etmeyeceklerine inanıyor ve güveniyorum.

14. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan ve bizi ayrıştıran şahsi çıkarları artık partimizin geleceğinin ve hatta akıllarının önüne geçecek kadar gözleri kararan hiç bir yapıya ben, yönetim kurulumuz ve örgütümüz müsaade etmedik bundan sonrada etmeyeceğiz.