CHP Çeşme İlçe Örgütü'nün düzenlediği "Birlik ve Dayanışma Yemeği'ne katılan CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Kani Beko, İzmir'de düzenlenen Ege Ekonomik Forumu'na katılan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci'nin, basın mensuplarının, AKP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceğinin konuşulduğunu hatırlatması üzerine söylediği, "İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez" sözüne Çeşme'den yanıt verdiler.

"O GÜZEL KIZ CHP'NİN NAMUSU, KUSURA BAKMASIN VERMEYİZ"
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Nihat Zeybekçi'nin sözü üzerine verdiği yanıtta, "İzmir'i güzel kıza benzettiler, ama o güzel kıza herkes yaklaşamaz. Herkes, o güzel kızın yanına gelemez. O güzel kızı alamaz. Çünkü o güzel kızın sahibi var, o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. O güzel kızı vermeyiz. İzmir Cumhuriyet Halk Partisi'nin namusu. Kimse kusura bakmasın, vermeyiz" dedi.

"İZMİR'İN GELECEĞİNE, İZMİRLİLER KARAR VERİR"
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da verdiği yanıtta, "İzmir'in geleceğine, İzmirliler karar verir. İzmir'e farklı gözle bakan adaylar da olabilir. İzmir'in kendine özgü bir yaşam biçimi var. İzmirliler, demokrasiyi, barışı, kardeşliği, insan haklarını, adaleti, sendikal hak ve özgürlükleri, Cumhuriyet'i, Mustafa Kemal'i gerçekten seven insanlar topluluğu İzmir'de yaşıyor. Dolayısıyla İzmirliler için demokrasi, özgürlük, barış ve kardeşlik önemli. Tabi bunların içerisinde emek her şeyden fazla önemli. Bu konularla yakından uzaktan ilgisi olmayan ve söylediklerine şaşı bakanlar, emellerine İzmir'de ulaşamayacaklar. Bunlar, İzmirlilerin ilkelerini, geleneklerini maalesef bilmiyorlar. İzmirliler devrimcidir. İzmirliler laiktir. İzmirliler devletçidir. İzmirliler, gerçekten Cumhuriyetçi'dir. İzmirliler'in böyle bir yanı vardır, ama  İzmir'e şaşı bakanlar, İzmir'e hakim olamazlar. İzmirliler buna izin vermez. İzmir, bağımsız, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini savunan insanların yaşadığı bir şehirdir. Bununla beraber, İzmirliler laikliğe, bilimsel eğitime inanmış insanlardır. Dolayısıyla, Denizlili zavallı, AKP İzmir Büyükşehir Belediye adayı olacak zat, bana göre yanlış seçim diye düşünüyorum. Bizim mahallelerde ona kız verecek aile yok" diye konuştu.