GÜNDEME BAKIŞ-Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.  Toplantıya CHP’li milletvekilleri davet edilmemesi büyük tepkiye neden oldu. CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ile Sevda Erdan Kılıç, bu duruma sert tepki gösterdi. 

 YAZIKLAR OLSUN! 
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir’e geliyor. AFAD İl Afet Koordinasyon Merkezinde İzmir Valisinin de katılımıyla İzmir Depremi hakkında toplantı yapıyor. AKP ve MHP’li vekiller, AKP Gen. Bşk. Yrd., AKP Grup Bşk. Vekili, MHP İl Bşk. hepsi orada. CHP’den bir tek vekil çağırılmıyor. Hatta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi iki CHP’li İzmir milletvekili dahi çağırılmıyor! İzmir depreminden siyasi rant devşirme çabalarınızla Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi siyasetinizin oyuncağı yapamazsınız! İzmir halkı ve milletimiz bunun hesabını elbet soracaktır! Yazıklar olsun!” dedi. 

VİCDANINIZA BIRAKIYORUM
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da, “Rızabey Apartmanı yerine park yapılması kararına mutlu olduk. Bu kararın alındığı toplantıda Cumhur İttifakı vekillerinin olması, Millet İttifakının yok sayılması; deprem gibi hassas bir konuda bile iktidarın bakış açısını göstermektedir. Fotoğrafın yorumunu vicdanlara bırakıyorum” diye konuştu. 

KİMLER KATILDI?
Bakan Kurum'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle, Mahmut Atilla Kaya, MHP İzmir milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu, Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve bakanlık bürokratları katıldı.