CHP'li Polat, “İzmir’de eşi tarafından darp edilerek öldürülen Filiz Tekin organlarını bağışladı. Ege Üniversitesi’nde gerçekleşen nakil operasyonunda Tekin’in iki böbreğinden biri Münire İnanç’a, diğeri Ali Uslu’ya, karaciğeri ise Arife Aykut’a nakledildi. Yapılan nakil işlemleri sonrası her üç hasta da hayatını kaybetti. Hastalar yürüyerek girdiği hastaneden tabutla çıktılar. Hastane ‘nakil öncesi, nakil aşaması ve nakil sonrasında izlenen tüm yolların prosedürlere uygun olduğunu’ belirtiyor, ancak yaşanan üzücü olay sonuç itibari ile akıllara ihmal olabileceği olasılığını getiriyor. Bir an önce gerekli soruşturma yapılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor. Türkiye’de organ nakli bekleyen on binlerce hasta varken, organ nakilleri konusunda hastaların aklında herhangi bir tereddüt kalmamalıdır. Organ bağışı konusunda kamuoyu bilinçlendirilerek teşvik edilmelidir. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan bu olayın aydınlatılması, aylardır hatta belki yıllardır organ nakli bekleyen, hastalığı süresince umutsuzluğa kapılan ve çıkan haberlerden olumsuz etkilenen hastaların içlerini bir nebze olsun ferahlatacaktır.” dedi. 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’YA SORULAR:
1)İzmir’de son beş yılda doku ve organ nakli yapılan kişi sayısı kaçtır?
2)İzmir’de son beş yılda doku ve organ nakli operasyonlarının kaçı başarılı olmuştur?
3)İzmir’de doku ve organ bağışı bekleyen hasta sayısı kaçtır?
4)Organ ve doku nakli operasyonundan önce bağışçı ya da doku ve organ ile nakil yapılacak hastaya ne gibi test ve tetkikler uygulanmaktadır?
5)Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitiren ve organları bağışlanan şiddet mağduru Filiz Tekin’den nakledilen organları alan beş hastadan üçünün vefat etme sebebi nedir? Bakanlığınızca herhangi bir inceleme ya da soruşturma başlatılmış mıdır?
6)Bakanlığınızca organ ve doku nakli yapılan hastaneler ne şekilde ve ne sıklıkla denetlenmektedir?