GÜNDEME BAKIŞ – 2009-2014 yılları arasında Torbalı Belediye Başkanlığı yapan CHP’li İsmail Uygur, 2014’te koltuğu AK Partili Adnan Yaşar Görmez’e kaptırmıştı. 5 yıl aradan sonra Uygur, partisi tarafından yeniden aday gösterildi ve seçimi kazandı.

MAZBATASINI ALDI, SERT KONUŞTU
CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, bugün mazbatasını aldı ve kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Uygur, “Beni 3. kez Torbalı Belediye Başkanı seçtiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bana onurumu iade ettiniz. Hep birlikte çalıştıktan sonra yapılmayacak hiçbir şey yok. Hep birlikte başardık. Torbalı Belediyesi 1927’de kuruldu. 92 yaşında. 3. kez seçim kazanan belediye başkanı benim. Allah nasip ederde görev süremizi tamamlarsak Torbalı’da en uzun görev yapmış isim olacağım. Bu da bir rekor olmuş olacak. Belediyenin halini biliyorsunuz. Belediye batık. 100 milyon kredi borcu var. 50-60 piyasaya borcu var. Belediyenin neyi var neyi yok satmışlar. Kolayı herkes yapar biz zor işlerin adamıyız. Torbalı’ya ihanet ettiler. Kasten belediyeyi batırdılar. Ama hesabını soracağız. Kimse merak etmesin. Seçim kazanmak için çok çalıştık. Sizlerle bunu yaptık. Allah’a şükürler olsun. Ama Türkiye Torbalı’dan çok daha önemli” dedi.

AYAĞINI DENK AL! ADAM OL!
Uygur, sözlerine şöyle devam etti:
31 Mart’ta Türkiye nefes aldı. İstanbul’u aldık. Hala çırpınıyorlar. Geç kardeşim. Sen referandumda ne diyordun? ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’. Evet atı alan Üsküdar’ı geçti. Bu millet, günde 3 defa sabah-öğlen-akşam televizyonlardan hakaret işitti. ‘Terörist’, ‘anarşist’ dediler. Demedik laf bırakmadılar. ‘Kiriz mi var bu memlekette’ dediler. Ne denem kriz yok! Onu bile inkar ettiler. Ama bu millet 31 Mart günü kendisine tanına şansı çok güzel kullandı ve derslerini verdi. Bundan sonra televizyona çıkıp bu millete hakaret edemeyeceksin. Ayağını denk al. Adam ol! Seni buraya bu millet getirdi. Bu millete hakaret edemezsin. Edemeyeceksin. Bir haftadır televizyonda yok. Bundan sonra hiç çıkamayacak. Allah’ın izniyle onun da üstesinden geleceğiz. Bu ülkenin cumhuriyeti sahip çıkan insanları var. Haddini bil. Kim olursan ol haddini bil” dedi

BANA BİR KAÇ AY MÜSAADE EDİN!
Başkan Uygur, “Ne kadar ciddi ve zor bir göreve talip olduğumuzun farkındayım. Bana birkaç ay anlayış göstereceksiniz. Belediyeyi bir düzelteceğiz. Ondan sonra hep birlikte çalışacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.