Buca Belediye Başkanı adaylığı için aday adayı olan CHP'li  Aysun Önal Uyar, Buca'da ziyaretlerini sürdürürken, hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor. Uyar, öncelikle Buca trafiğini rahatlatacak projesini hayata geçireceğinin sözünü verdi.

HER SEMTE BİSİKLET YOLU
Buca'daki trafik sıkışıklığını hafifletecek, "Ulaşımda bisiklet" projesini açıklayan CHP'li Buca Belediye Başkanı aday adayı Aysun Önal Uyar, "Bucalı halkıma hizmet verebilmek için bu yola çıktım. Rozetini yakamda gururla taşıdığım partim CHP Genel Merkezi ile Bucalı hemşehrilerim layık görüp bana bu görevi verirlerse, öncelikle boş vaatlerle değil, yapılması gereken ve yapabileceğim projelerimle hizmet vermeyi hedefledim. Hem genel merkezime, partime, hemde Bucalılara mahcup olmamak için, verebileceğim hizmetler onların katkıları ve paylaşımı ile olacaktır." şeklinde konuştu.




"Ulaşımda bisiklet" projesini, başta trafiği rahatlatmak ve Bucalıların hem spor yaparak sağlıklı olmalarını sağlamak, hemde harcamalarını azaltmak amacıyla düşündüklerini duyuran Buca belediye Başkanı aday adayı Aysun Önal Uyar, projenin içeriğini şöyle açıkladı:

" Ova bölgesi ile başlayacağımız bisiklet yolu yapımını, araç trafiğini aksatmayacak ve bisiklet yoluna müsait her semte, mümkün olursa bir çok mahalleye gerçekleştireceğiz. Bu arada 9 Eylül Üniversitesi'ne bağlı bir çok fakülte ve yüksek okulun bulunduğu yerleri de ön planda tutacağız. Üniversite öğrencilerini de ekonomik yönden rahatlatacak olan bisiklet yollarımız ile ulaşımda bisiklet kullanma alışkanlığını aşılamış olacağız. Her şeyden önce bisiklet ile ulaşım yapanları spor yapmaya da teşvik ederek sağlıklı olmalarını sağlayacağız. Böylece Buca'daki araç trafiği de rahatlamış olacak."

ÇAĞDAŞ BİR BUCA İÇİN EHLİYETSİZ KADIN DA KALMAYACAK
Projelerinin içinde, araç trafiğine çıkmak isteyip de, imkanı olduğu halde ehliyetsiz kadınlara ehliyet kursu için de kolaylık sağlayacaklarını ifade eden CHP'li Buca Belediye Başkanı aday adayı Aysun Önal Uyar, "Bir çok evli yada bekar kız ve kadınımız, çeşitli özel nedenlerden dolayı ehliyet almaları hoş karşılanmadığı gibi engelleniyor. Bu engellerin başında maddi imkansızlıklar geliyor.  Bucalı bu kadınlarımızın çağdaş bir şekilde ehliyet almaları için maddi kolaylık ve rahat ortam sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

...