24 Haziran’a giderken çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacaklarını ve bu hedefle koordinasyonu güçlendirmek için seçim büroları açtıklarını belirten Umdular, CHP  Karabağlar Yunus Emre Seçim Bürosu açılışında konuştu. Umdular,  ’’Türkiye’nin çalışan ve üreten kesimleri üretimden hak ettikleri payı alamıyor. Milyonlarca işçimiz düşük asgari ücretle çalışmak zorunda. Esnafımız vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Emeklilerimiz maaşıyla geçinemiyor. Her geçen gün yoksullaşıyor’’ dedi.

Yoksulluktan, eşitsizlikten, adaletsizlikten  kurtuluşun yolunun, toplumun CHP öncülüğünde tam demokrasi  talebini dile getirmesinden ve sandığa gitmesinden geçtiğini vurgulayan Umdular sözlerini şöyle sürdürdü:

YANDAŞ DEĞİL VATANDAŞ!
“İşçinin, memurun, çiftçinin, esnafın, emeklinin her geçen gün yoksullaştığı   ülkemizde KOBİ’ler borç ve vergi yükü altında eziliyor. Yüksek maliyetler nedeniyle zarar ediyor. Üretimden çekiliyor. Kepenk kapatıyor. Sanayiciler günübirlik ve istikrarsız dış politika yüzünden pazar kaybediyor. Yarınını göremiyor. Ülkemizin genç kuşakları niteliksiz eğitim sisteminden büyük zarar görüyor. Vatandaşlarımız sorunları yaratan zihniyete  24 Haziran da ‘’DUR’’ diyecektir. Artık 'TAMAM' diyecektir.

ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN KADERİ  TEK ADAM’A TESLİM EDİLEMEZ
Halkımız,  aklıyla, vicdanıyla, sağduyusuyla 24 Haziran’da sandığa gidecek ve ülkemizi, hepimizi bu karabasandan demokratik seçme iradesini kullanarak kurtaracaktır. İzmir ve  tüm Türkiye OYBİRLİĞİYLE TAMAM!...  diyor. Çünkü bizim yandaşımız değil vatandaşımız var. Biz saltanat değil demokrasi istiyoruz. Barış istiyoruz. Büyüyen ve hakça bölüşen özgür bir ülkede kardeşçe yaşamak istiyoruz. Çünkü bizim DAVAMIZ TÜRKİYE”