GÜNDEME BAKIŞ -  Yelekli, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:
“Geride Kalan Tam 30 Yıl, Dile Kolay ,Bu Geçen 30 Yıla “Nemi”, Sığdırdım Konak ilçe esnaf komisyon başkanlığı , Konak İlçe Yöneticiliği

Konak İlçe Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı, Kurultay Delegeliği , Konak ,Karabağlar ,Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği 10 Yıl ...

Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı ,Meclis’lerde Engelli Komisyon Başkanlığı , Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Kültür , Spor , Eğitim Komisyon Başkanlığı ... “Bunlar” Partimin Adına Aldığım ve Onurla Gururla Yaptığım Görevler  “Tabiki” Bunların Stk “Örnekleride” Var Ticaret Odası Meslek Komite Başkanlığı , Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği , Kemeraltı Dernek Başkan Yardımcılığı ,Anadolu Birliği Genel Başkan Yardımcılığı,Yerel Yönetimler Birliği Ege Bölgesi Sorumluluğu, ve “Halen” Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Sekreterliği ve Ticaret Odası Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği...

Bütün Görevlerimde Halka Dokunan Dinleyen Çözüm Üreten ,Özellikle Dezavantajlı Kesimlerin Sorunlarına Hassasiyet Gösterip ,Engelli Camiasında Yaptığım Projelerle Farkındalık Yarattım .. Parti Ayrımı Yapmadan, Siyaseti İnsanlara Hizmet Etme Sanatı olarak Yaptım .

Bütün Bu Görevler Belediye Başkanlığı Yolunda Bir Okul ,Büyük Bir Tecrübeydi Benim İçin, Aldığım Tecrübe İle Okuldan Mezun Olduğumu Düşünerek Kendimi Başkanlığa Hazır Olduğumu Geçtiğimiz 2014 Seçimlerinde Aday Adayı Olarak Sahaya Çıktım.

Kısa Sürede Sahada Kendimi Ve Partimi Tanıtarak Büyük Bir Tecrübe Ve Halktan Teveccüh Aldım .

Gezdiğimiz Ziyaretle Her Şey Tamam Derken Diğer Arkadaşımızın İsmi Çıktı. Nasip Olmadı. Aday Gösterilmedim Ama Parti İçi Centilmenliğimden ve Yoldaşlığımdan Ödün Vermedim , Küsmedim ,Her Zaman Saygımı Sevgimi Partiye Olan Bağımı Koparmadım.

Bugün Gelinen Noktada Tabiki Ümidim Aday Belirlemede ,Halkın Beklentilerini Karşılayacak Yetenekte , Örgüt Bağımın Güçlü , Örgütte Karşılığı Olan , Örgütten Kopmayan , “Bürokrasiyi” İyi Tanıyan , Halktan Gelen ,Halka Güven Veren , Halkın Dertlerini Dinleyen Dokunan ,Çözüm Üreten ,Vizyon Sahibi , Yöneticilik Tecrübesi Olan , Stk’larda Karşılığı Olan ve “Rakiplerinden” Daha Fazla Oy Alma Kapasitesi Olan ,Adayların Tespitinde Genel Merkezin Adaletli ,Demokrat , Benim Yandaşım Arkadaşım Demeden , Hakkaniyetli Halktan Kamuoyundan Gelen Taleplerin Dikkate Alındığı ,, Adaylık “Tespitiydi”

Bu Aşamada Maalesef Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na Rağmen Aday Belirleme Bile Tam Manası ile Açıklanamadı . Ucu Açık Şekilde Tamamen Para Şartının Konduğu Aday Adaylarına , Yatırın Paraları Biz Sonra Bakarız Davası Güdülüyor Maalesef .

Genel Merkezde Oda Oda Dolaşarak Kendini Anlatma, Tanıtmanın Bana Göre Yanlış Olduğunu Gördüm .
30 Yıldır Görev Yapan Biri Olarak, Sahada Çalışmalarında Örgütü Arkasına Alan Birisi Olarak ,”Yani” Ben Uğur Yelekli’yi Tanımıyorlarsa Bu Benim Suçum Değil..
Bir Tarafta Bazı Milletvekillerimiz Bana Şehrimde ,Kale Lazım Diyerek ,Gözüne Kestirdikleri İsimler ile İlgili Kulislere Başlamış ,Kentin Sorunları İle Uğraşacaklarına’ Kendi Oturamadıkları

Koltuklara Vekalet Almaya Çalışıyorlar .
Bazı Vekiller Sağ Gösterip Sol Vurmaya Çalışarak Kendilerini Avutmaya Çalışıyorlar .
Bazıları Kentin En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu Olan Bir Stk’yı Önce Genel Başkan İle Sadece Ben Görüştürebilirim Deyip Sonra Onların İçinde İşine Menfaatine Gelmeyen, Bir Aday Adayı Var Deyip Gelen Stk’yı Kapıda Bırakıyor ,Yine Bir Vekilimiz Meclis Üyesi Sözü Verdiği 2 Kişinin 1 kişiyi Desteklediğini Güzelbahçe’nin Uzlaşı Adayı Diye Siyaset Atraksiyonu Yaparak Kamuoyu Yaratıyor .“Unutma” Ey Vekil Ön Seçimde Sana Oy Verdim , Benim de Vekilimsin !!!
Hep Kendimi Örgütüme Emanet Ettim Çünkü Onlar En Doğru Kararı Verirdi ve Bugün Yine O Örgütün Karar Vermesini Dilerim.
Yukarda Saydığım Kriterlerin Hepsine Sahip Olduğuma Eminim Hiç Bir Kimseyi Mahçup Etmeden Türkiye Rekorunun Kırıldığı Bir Oy Oranı İle Güzelbahçe’yi Zirveye Taşırım , Güzelbahçe’yi Tüm Türkiye’de Tanınır Bir İlçe Haline Getiririm .
....Ama ....
Bu Yönteme ,Bu Düzene İtirazım Var.
Uğur Yelekli Olarak Dosyamı Geri Çekiyorum..
Örgütümün, Davamın Aday Adayı
Olarak Chp Üyelerinin ve Stk’ların Adayı Belirlediği Bir Önseçimde ,Aday Olarak Halkın Karşısına Çıkmak İstiyorum.
Tüm Aday Adayı Arkadaşlarıma Başarılar Diliyorum ,Oda Kapılarında Üvertür Olmaktansa Örgütümün Gönlünde , “Yüreğinde olayım”