GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, geçtiğimiz günlerde internet üzerinden paylaştığı video ile İzmirlilere yönelik çirkin ithamlarda bulunan Anadolu Üniversitesi rektörünün annesi Zekiye Çomaklı’yı kınadı.

BUNUN SON ÖRNEĞİ…
Uçar, ‘’İzmir Türkiye’nin 81 ilinden gelenleri ile Osmanlı’nın terk ettiği Balkanlardan göç etmiş Müslüman Türkler ve sayıları giderek azalmış olsa da kültürümüzle bütünleşmiş Levantenler bir arada kardeşçe yaşadıkları kadim bir şehirdir. Bu özelliğinden dolayıdır ki Kurtuluş Savaşımızın önderi, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk annesi Zübeyde Hanımı bu kente emanet etmiştir. İzmir ülkemizin aydınlanma hareketlerine de öncülük yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Kentimiz zaman zaman Kubilay ve arkadaşlarını şehit eden gericilerin ve ona ‘’Gavur İzmir’’ deme cesaretini gösterebilen siyasetçilerin hedefi olmuştur. Bunun son örneği kendisini araştırmacı yazar olarak tanıtan Zekiye Çomaklı’nın internet ortamında yayınladığı İzmir ve İzmirliye yönelik nefret söylemidir’’ dedi.

‘’CESARETİNİ NEREDEN ALDIĞI BELLİ’’
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in açtığı davanın takipçisi olacağını vurgulayan Uçar, ‘’Ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde daha çok dayanışma, birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız varken nefret ve ayrıştırıcı söylemleri anlamamız mümkün değildir. Bir kadının oğlunun AKP iktidarının gözde bir rektörü oluşu, halen Anadolu Üniversitesi rektörlüğü yapıyor olması durumun vahametini ve nerelerden cesaret aldığını ortaya koymaktadır. Adı geçen Zekiye Çomaklı hakkında İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel tarafından suç duyurusunda bulunulmuş olup CHP İzmir İl Kadın Kolları olarak davanın seyri hakkında takipçi olacağız. Nefret söylemini kınıyoruz” diye konuştu.