GÜNDEME BAKIŞ - CHP Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Gündeme Bakış TV’nin konuğu oldu. Plastik cerrahi olan Tugay, “Yaşamım mesleğimle uğraşmaya başladı. Özel sektörde çalışmaya başladığımdan itibaren İzmir Tabip odası, Türk Tabipler Birliği’nde görev aldım. Bu çalışmaları yaparken, bunların hepsinin siyasetle bağlı olduğunu gördüm. Ülkenin sorunlarına katkıda bulunabilmek için siyasete başladım. CHP’de sağlık komisyonun çalıştım, daha sonra ARGE’de başkanlık yaptım. 2014-2015 yıllarında yaptığımız çalışmalar partimizin işine yaradı ve genel merkezin dikkatini çekti. Daha sonra Karşıyaka Kent Konseyi Yürütme, Karşıyaka İlçe Başkanlığı yönetiminde yer aldım. Bu süreçte çok ciddi bir zaman ve emek harcadım. Karşıyaka’da 20 yıldır yaşıyorum ve sorunlarını bizzati öğrendim.  Yerelden kalkınmaya çok kafa yordum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Bey ile aynı vizyonda olduğum için aday oldum” dedi.

‘TARAFTARIN İSTEDİĞİ YERE STAT YAPILMALI’
Karşıyaka’daki stat tartışmalarıyla ilgili konuşan CHP’mi Tugay, “Karşıyaka’da futbol takımımızın bir stada ihtiyacı olduğu çok açık. Bu stat için taraftarımızın istediği yer eski olduğu yer. Hatta taraftarımız stadın ismini Zübeyde Hanım’ olarak koymuştu. Ben taraftarımızın istediği yere stat yapılması gerektiğini düşünüyorum. Alternatif ile ilgili şuan hareket etmeyi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kafa yormasını daha doğru biliyorum”

ENDİŞELİRİMİ TUNÇ BEY’LE PAYLAŞTI
Katı atık ve bertaraf tesisinin Karşıyaka’ya yapılması ile ilgili tereddütlerinin bulunduğunu aktaran Tugay, “Çöp projesi konusu hakkında çok bilgi sahibi değilim. Şuna dikkat çekmek istiyorum, seçime bir ay kala mahkeme kararıyla kabul edilmesinde bir siyasi olayının parmağının olduğunu düşünüyorum. Mahkemeden böyle bir karar çıktığında Tunç Başkan’ı aradım. Vatandaşın ve kendi endişelerimi Tunç Bey’e ilettim. Siz de uygun görürseniz, bu projeyi birlikte gözden geçirip sonra karar verin dedim. Ben Karşıyaka’nın menfaatlerinin yanındayım. Bu projelerle ilgili biz ikna olmadan asla bir onay vermeyeceğim. Muhtemelen yeri gözden geçirilecek” dedi.

KARŞIYAKA’YA YAKINAN BİR BAŞKAN OLACAĞIM
“Karşıyaka’ya yakışır bir belediye başkanı olmak istiyorum” diyen Tugay, sözlerine şöyle devam etti:
“Belediyenin normalde yapması gereken; çöp, alt yapı, trafik gibi konuların düzenlemesini iyi bir şekilde yapmak istiyorum. Burada çok iyi düzeyde hizmet vermeyi hedefliyorum. Tertemiz bir Karşıyaka olsun. İnsanların sosyal yaşamlarında yaşadıkları zorlukları kaldırıp daha huzurlu bir kente dönüşmesini istiyorum. Karşıyaka’nın var olan bir marka değeri var. Özel bir kent. Kültürü, kendine ait doğal güzelliğini zenginleştirmemiz gerekiyor. Aktif kullanılan sahil bandı olmalı. Şehir içerisinde bir dijital kütüphane, kent tarihi müzesi, bir yeni tiyatro projeyi hayata geçirmek istiyorum. İzmir’e gelen bir insanın gitmek isteyeceği en az 3 tane tesis daha yapacağız. Festival projeleri yapmayı düşünüyorum. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi’nin beğenilen mevcut projelerini devam ettirip geliştirmek istiyorum.  Karşıyaka’nın Filizleri, KARGEM, Karşıyaka Belediyespor’un amatör sporla ilgili branşlar geliştirmek gerekiyor. Amatör sporların Karşıyaka Spor Kulübü’ne rakip olmadan, takımın bir alt kategorisi olarak çalışması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Kent Kop, marketlerini biraz değiştireceğiz. Her şeyi satan marketten çıkarıp kooperatif ürünlerinin satılacağı bir şekle getireceğiz. Belki belediyelerimizin üreteceği uygun fiyatlı ve temel ihtiyaçları olan ürünleri satılacağı marketlere haline getireceğiz. Mobil satışı için açışından alt yapı kuracağız.  Tesislerin fiyatlarını düşürmeyi düşünüyorum. Şuan kar yapmadığını görüyorum. Bunun nedenini araştıracağım. İlk yapacağım işim bu işletmelerini zarar etmemesini önlemek ve sorunu çözmek olacak”

KİMSE İŞİNDEN OLMAYACAK
CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, “Hiçbir belediye çalışanını işten çıkarmayacağım. Çalışan işini yapan bir insan işten çıkarmak mümkün değildir. Aksine işçilerinin çalışma konuşlarını düzenlemeleri yapacağım. Bir görev verildiğinde bunun yapılması gerekiyor. Bunun açık olarak ifade ediyorum. Her zaman ön seçimi savundum. Bazı eleştiriler duyuyorum, atamayla geldi diye. Şuan ki sistemde bütün partilerde atama şeklinde aday belirleniyor. Doğru mu, değil. Kaldı ki şuan ön seçim olacak denilse, ben adaylığımı geri çekip, ön seçimin yapılmasını isterim. Bize ikinci bir seçenek sunulmadı. Üyelerin doğru kararları vereceğine inanıyorum. Yeter ki ‘delege ağaları’ gibi özgür idaredeyse müdahale olmasın”

CHP’li Tugay, sözlerine şöyle devam etti:
“Karşıyaka Türkiye’nin en sıkışık yaşam alanına sahip bir kentten birisi. Bunun biraz rahatlatmamız gerekiyor. Ulaşım, otopark, kent meydanları oluşturarak, sahil bandında yeni tesisleri oluşturarak vatandaşın biraz daha rahat nefes alacağı alanlar yapılması gerekiyor. Belediye ile halk arasında soğuk bir ilişki var. Türkiye’de olan bu sorunu gidererek, halkla iç içe bir belediye başkanı olacağım. İnsanların taleplerine çok daha yapıcı bir sistem oluşturmak istiyorum. Çarşı ve iskele arasında kalan bölgeyi bir meydan haline getirmek istiyoruz. Anıt ve Osman Bey arasında kalan yerde trafiği yer altına almak orayı tamamen bir meydan olarak düzenlemek olacak. İskele yolu, stat, yeni bir yüzme havuzu, 10 kişilik kapalı spor salonu masada. Finansal destek sağlayabildiğimiz sürece bunlar için çabalayacağız”