GÜNDEME BAKIŞ - CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile arasında yaşanan gerimin ardından açıklamalarda bulundu. İlçe örgütünün depremin ardından yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Susmuş, süreçte birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiğini söyledi. 

Susmuş’un yaptığı açıklama şu şekilde: 
“Bizim için çok kıymetli olan Bayraklı İlçemiz, maalesef ki 30 Ekim 2020 günü çok şiddetli bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmıştır. Deprem birçok ilimizde ve ilçemizde hissedilmekle birlikte en ağır tahribatı Bayraklı İlçemizde yapmıştır. 115 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği 1034 vatandaşımızın yaralandığı ve binlerce vatandaşımızın evinden ve işinden olduğu bu depremin manevi ve maddi yıkımları çok ağır olmuştur. Kayıplar herkes için çok acıdır, ancak emek verdiğimiz, anılar biriktirdiğimiz, nefes aldığımız yerdeki kayıplar can yakıcı, yürek dağlayıcıdır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı yaraları vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Öncelikle bu acılı günlerde Bayraklı’nın, Bayraklı Halkının yanında olan yardımsever vatandaşlarımıza, yüzlerce gönüllüye ve sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ederiz. Bu zorlu günlerde Büyükşehir Belediyemiz ve Bayraklı Belediyemiz halkımızın yanında olmuş ve yaralarını sarmak için büyük uğraş vermiş olup, büyük bir özveri ile bu çalışmalarını eksiksiz ve kesintisiz sürdürmektedirler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal’a insanı, yardımlaşmayı, yaraları sarmayı hedefleyen çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyor ve bu kıymetli çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyoruz.  Bu zorlu günlerde yardımlaşma ve dayanışma elbette ki çok önemlidir. Bunun en güzel örneklerinden birini de güçlü Cumhuriyet Halk Partisi örgütü vermiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, depremin hemen ertesi günü Bayraklı’mızı ziyaret etmiş, enkaz alanları gezmiş, çalışmalarla ilgili bilgi almış, bu konudaki görüş ve değerlendirmelerini iletmiştir. Bunun yanı sıra genel merkez yöneticilerimizin tamamı ile  Türkiye’nin her ilinden milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız Bayraklı’mızın bu acılı günlerinde yanında olmuş bize güç ve destek vermişlerdir. 

ÇALIŞMALAR OMUZ VERDİK 
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe örgütü ise depremin hemen ardından depremin yıkıcı etkilerinin en fazla hissedildiği bölgede yer alan Öğretmenler parkında toplanarak bu bölgeden ilk yardım çalışmalarına omuz vermiş, destek olmuştur. Grup Başkan vekilimiz Özgür Özel ile il Başkanımız Deniz Yücel’in depremin ikinci gününde düzenlediği koordinasyon toplantısında İlçe Başkanlığımızın bu merkezden yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verilmiş, bu çalışmanın depremin ilk günlerindeki destek amaçlı ilk yardım çalışmaları olduğu ve bir müddet sonra Belediyelerimizin çalışmaları ile entegre edileceği bilgisi verilmiştir.  İlçe Başkanlığımız tarafından oluşturulan bu ilk yardım merkezine İzmir’in tüm İl ve ilçe örgütlerinden, yardım malzemeleri gelmiş, il ve ilçelerimizden gelen partililerimiz bu merkezde büyük bir örgütsel dayanışma sergilemiştir. İl yöneticilerimiz bu merkeze düzenli olarak gelip çalışmalarımızı takip etmiş ve destek vermiştir. Genel Merkez yöneticilerimiz ve milletvekillerimiz Bayraklı’mıza geldiklerinde bu merkeze mutlaka uğrayarak çalışmalarımız nedeniyle bizleri kutlamışlardır. Cumhuriyet Halk Partisinin bu dayanışma duygusu, bizim gurumuz ve bu zorlu süreçte moral kaynağımız olmuştur. Bize destek veren tüm örgütlerimize de bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı örgütü bu onurlu ve insan odaklı çalışmayı sevgi, saygı, dayanışma duygusu ile gerçekleştirmiştir. İçimizde evi, işyeri hasarlı yöneticilerimiz, vefat eden yakınlarımız varken bizler kendi acımızı unutup depremzede vatandaşlarımızın yanında olmayı görev bildik. Bu çalışmalar esnasında maalesef ki Kadın Kolu Başkanımız ile Gençlik Kolları Yönetiminden üç genç kardeşimiz ve kongre delegesi bir kardeşimiz korona virüse yakalanmıştır. Onlara da buradan bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum.  

ÇALIŞMALARIMIZ TEPKİ ALMADI 
Bizler bu onurlu çalışma nedeniyle hiç kimseden övgü ve alkış beklemedik, insani ve vicdani görevimiz olduğu için yaptık ve Bayraklımızın için aynı kararlılıkla çalışmaya da devam edeceğiz. Her şeyden önce şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki, Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın yaptığı bu özverili çalışma, alternatif bir çalışma değil, Genel Merkez yöneticilerinin ve İl Başkanlığı’nın bilgisi ve denetimi altında yapılan örgütsel bir yardım faaliyetidir. Haber portalındaki asılsız iddianın aksine bu çalışma hiçbir vatandaşımızdan tepki almamış, aksine yüzlerce gönüllü ordusu tarafından desteklenmiş ve bu çalışmaya katkı sağlanmıştır. Bu kadirşinas millet, sabahlara kadar yürütülen ve depremzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarmayı amaçlayan hiçbir çalışmayı tepkiyle karşılamaz, aksine gönül bağı ile sahiplenir.  

İLÇE ÖRGÜTÜNÜN BAŞARISINDAN RAHATSIZLIK DUYANLAR…
Bayraklı İlçe Başkanlığı, seçilerek göreve geldiği 21 Aralık 2019 tarihinden buyana aynı şevk ve heyecanla Cumhuriyet Halk Partisinin yereldeki iktidarını devam ettirmek ve genelde iktidar olmak için uğraş vermektedir. Hiçbir ilçe yöneticimizin bu inanç ve karalılıktan en küçük bir sapması yoktur. Aksine her geçen gün daha bir kararlıkla ve bağlılıkla bu çalışmaları yürütmekteyiz. Yönetim kadrolarımız sevgi ve saygı çerçevesinde tüzüğümüze bağlı biçimde çalışmalarını ilk günkü heyecan ve her geçen gün artan bir bağlılık duygusu ile sürdürmektedir. Bunun aksini iddia edenler Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Örgütünün başarısından rahatsızlık duyanlardan başkaları değildir. 

YARALARI SARMAYA ÇALIŞTIK
Yaklaşık 20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaktan onur duyan ve aldığı her görevi büyük bir sorumluluk duygusu ile yerine getiren bir parti üyesi olarak partimin tüzüğünü ve bu tüzüğün bana yüklediği görev ve sorumlulukları çok iyi bilmekteyim. İlçemizin yaşadığı bu olağanüstü süreçte genel merkez yöneticilerimizle ve milletvekillerimizle gereken her yerde ve her koşulda bir arada olduk. Birlikte göçük altından iyi bir haber alabilmek için nöbet bekledik, deprem çadırlarını gezdik, Genel Başkanımızın Bayraklı ziyaretine eşlik ettik, depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın yakınlarını ziyaret ettik, yardım çalışmalarını birlikte katıldık ve bu çalışmalara Bayraklımızın yaraları sarılıncaya kadar da kesintisiz devam edeceğiz. Parti yöneticilerimizle bir araya gelmediğimizi iddia edenler acılı ilk günleri sosyal medyaya yansıtmayı doğru bulmadığımızı göz ardı eden  kötü niyetli yaklaşımlardır. 

TOPLANTIDAKİ GÖRÜŞMELER GİZLİ KALMALI
Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi demokrasinin işletildiği, fikirlerin tartışılma zemini olan siyasal bir yapıdır.  Bu nedenle partinin kapalı toplantılarında herkes parti kuralları çerçevesinde fikir ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilir, ancak bu toplantılardaki tüm konuşma ve değerlendirmeler gizli kalır. Bunun aksine bir davranış parti tüzüğüne ve etiğine aykırı olup, fikri bir değerlendirmeyi bir kavga görüntüsüne büründürmek isteyenler, partimizin başarısından rahatsızlık duyanlardır. 

UYUM İÇERİSİNDE SÜRDÜRECEĞİZ
Biz dün olduğu gibi bugün ve yarında Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı için çalışacak, yereldeki iktidarımızı ilk seçimlerde geneldeki iktidarımızla taçlandıracağız, güçlü örgüt ve güçlü belediye anlayışımız ile çalışmalarımızı uyum içerisinde sürdüreceğiz”