Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini ifade eden CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, cumhuriyetin bugün içinde bulunduğu durumda kurtuluşun da yine gençlerde olduğunu vurguladı. Gençleri gelecek kaygısından kurtaracaklarını söyleyen Serter, “CHP olarak zaten gençler için ayrı bir başlığımız mevcut. Kişisel olarak da gençliğe büyük önem veriyorum. Bu anlamda bölgemde temaslarda bulunurken seçim beyannamemizde bulunan vaatlerimizi gençlere anlatıyorum” dedi.

GENÇ KART GELİYOR
15 25 yaş aralığındaki öğrenci ya da işsiz gençlere genç kart projeleri olduğunu, bu karta bir çok indirim ve avantaj sağlayacaklarını söyleyen Serter, “İletişim çağında internet son derece önem arzediyor artık. Bu yüzden gençlerimize internet kullanımında imkanlar sağlayacağız. Genç kartı olan gençlere ayda 2 gb mobil interneti bedelsiz vereceğiz. 4 yılda bir ÖTV’siz telefon alma imkanı sağlayacağız” dedi.
ençlerin dünya ile entegre olması gerektiğini dile getiren Serter, bu anlamda yurt dışı çıkış harcı, pasaport bedelini onlar için kaldıracaklarını söyledi. Öğrenim hayatı boyunca üniversite öğrencilerinin iki kez yurt dışında konaklama ve ulaşım bedellerini de karşılayacaklarına dikkat çeken Serter, “Bizim iktidarımızda dünya ile iletişim halinde, yurt dışı ile entegre bir gençlik yaratacağız” diye konuştu.