GÜNDEME BAKIŞ- Gündeme Bakış TV’ye konuk olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı. Aday adaylığı sürecini değerlendiren Selvitopu, “Aday adayı süreci parti içerisinde bir yarıştı. Herkes yapacaklarını anlattı. Bunlar benim için değerdi. Bu süreç demokratik ve düzeyli bir süreç yaşandı. Ben de bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. CHP’de böyle bir sürecin yaşanması gayet doğal, diğer partilerde bu konular çok yaşanmıyor. Umarım Partimizi mahcup etmeyip iyi bir sonuç alacağız. Bu işin sonucu hizmettir. Hizmete yoğunlaşacağız.  Meclis üyeliği süreci merkez yoklamasıyla yapıldığı için biraz farklı işliyor. İlçe örgütünün, il örgütünün genel merkezin etkisi var. 100’e yakın aday adayı vardı. Sonuçta 37 meclis üyesi seçilecektir. Tabi bu süreçte aday gösterilmeyen arkadaşlarda bir burukluk olacaktır. Ben her zaman bir denge oluşturulmasını istedim. Bu yönde bir gayret sarf ettik. Tabi en doğrusu bu süreçte önseçim olmasıydı. Ama olmadı. Orada farklı sıkıntılar oluyor, onları da yaşadım. Asıl olan Türkiye’de partimizin başarısıdır. Bundan sonraki süreçte bütün arkadaşlarımızın buna yoğunlaşması gerekiyor” dedi.

PROJELERİMİZİ UYGULAMAYA GEÇİRECEĞİZ
“Bir dönem daha Karabağlar Belediye Başkanlığı yapmak istiyorum” sözlerine açıklık getiren Başkan Selvitopu, “Önümüzdeki seçimden sonra yoğunlaşacağımız konu yaptığımız kent planlarını uygulaması olacak. 5 yıllık süreçte uygulama yaptığımız planlar oldu ama ağırlık olarak projeleri üretmeye yoğunlaştık. Önümüzdeki dönemde planları hayata geçireceğiz. Önümüzdeki 5 yılda Karabağlar modern bir kent olacaktır” diye konuştu.

HÜKÜMET KARABAĞLAR’DA HANGİ PROJEYİ ÜRETTİ?
Selvitopu, “Karabağlar’da 540 hektarı riskli halan ilan ettiler. 2012 yılından sonra 2014’te seçimler oldu. Yaklaşık 7 yıl geçti. Hangi proje üretildi? Hiçbir proje üretilmedi. Neden yapmadınız? Yapsaydınız! Şuna Karabağlar’da uygulanan proje İzmir Büyükşehir’in hayata geçirdiğidir. Bu proje Türkiye’ye örnek proje olmuştur. Varsa daha iyi örnek buyursunlar göstersinler. Hiçbir vatandaşın itirazının olmadığı projedir. Bizim amacımız bu modeli devam ettirmektir. Bunu kim yaparsa yapsın biz destekleyeceğiz. Karabağlar’da yaşayan insanlarımız mutlu olurlar. Şuanda vatandaş endişe içerisinde ama biz belediye olarak bu konunu takipçisi olacağız. Karabağlar’da  duydunuz mu hükümetin çok önemli bir proje yaptığını? Geçtiğimiz günlerde Spor Bakanı bir açılış yaptı ama o iş yunus emre Pazaryeri projesiyle birlikte başladı. Biz pazaryerini açalı 3 yıl oldu. Şimdi seçim zamanı gelip spor salonu açtılar. Bir iş yapıldı, o da gecikerek yapıldı. Maalesef çok fazla kente yatırım yapılmadı. Hükümete üniversite, Poligon, Kaymakam önümdeki meydan projesi var. Yetkilerin bu konuya el atması lazım” dedi.

NEDEN 42 HEKTARINI KONUTA AÇIYORSUNUZ?
Karabağlar Uzundere’deki 80 hektarlık alanın tamamının üniversiteye tahsis edilmesi gerektiğini belirten Selvitopu, “Üniversite alanı konusunda neden 80 hektarın tamamını yapmıyorsunuz da, 42 hektarını konuta açıyorsunuz. Bunun bir izahı yok. Çok rahatlıkla karar verilecek bir konu. Diğer projeler de aynı şekildi. Bizi hiç kimse muhatap almıyor. Merkezi Hükümet hiç şekilde bu konuda bizimle konuşulmadı. Uzundere üniversite alanı ile ilgili Toplu Konut İdaresi’nden bir yazı geldi; görüşümüzü sordular. Biz de ilettik ama bir sonuç alınmadı. Bu anlayış Karabağlar’a zarar verir. Biz hizmet için buralardayız. Merkezi hükümet de aynı şekilde… En iyi hizmet yerel yönetimleri dikkate alınarak yapılır” dedi.

45 HEKTAR MİLLET BAHÇESİ OLACAK, PEKİ GERİ KALANI NE OLACAK?
Poligon askeri alanın tamamının millet bahçesine tahsis edilmesi gerektiğini kaydeden Selvitopu, 155 hektarının ise ranta kurban gideceğini iddia etti. Selvitopu, “Millet bahçesi yapılması ile ilgili,  200 hektarlık bir alan, Fuar’ın 5 katı. Dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım, 45 hektarını millet bahçesi yapılacağını söyledi. Güzel, yapsınlar. Bizim bu konuda hiçbir itirazımız yok. 155 hektarı ne olacak? Konuta mı açılacak AVM mi yapılacak? Biz bunun tamamını millet bahçesini yapılmasını istiyoruz. Biz bu alanı tamamının hizmet edilmesini istiyoruz. Oranın rantçılara teslim edilmemesini istiyoruz. Karabağlar’a İzmirlilere teslim edilmesini istiyoruz. Askeri tesis taşındığı böyle bir alana İzmirlilere teslim edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Seçim zamanı projeler havada uçuşuyor. Bunlar kolay işler önemli olan yapmaktır. Hazır önünüzde yer var çıkın yapın. Başka bir arayışa gitmeye gerek yok. Bunların çok maliyeti olmaz, devletin malı olduğu için. Hatta bunların düzenlemesini de yerel yönetimlere verin diyoruz. Ama sonuç yok” dedi.

HEDEFLEDİĞİ OY ORANINI AÇIKLADI
Selvitopu, “Biz Karabağlar’daki bütün insanların oyunu almaya çalışacağız. İttifak da sandığa yansıyacaktır. Biz vatandaşlara layık hizmetler yapmaya çalıştık. Karabağlar halkı 31 Mart’ta farklı bir değerlendirme yapacağına inanıyorum. Karabağlar da bize inanıyor, bu da sandığa yansıyacaktır. Karabağlar’da CHP’nin iktidarı devam edecektir. Adaylığım belli olduktan sonra sürekli sokaklardayım, devam edeceğim. Oy hedefimiz, Cumhurbaşkanı adayımız (Muharrem İnce) 154 bin oy almıştı. Biz de en az bu sayıya ulaşıp geçmek istiyoruz. Geçtiğimizi seçimlerde 129 bin oy almıştım, bunu geçmek zor değil ama çok çalışmak lazım” diye konuştu.