Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ-2004’te CHP’den istifa eden Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, 2009’da AK Parti’nin Konak Belediye Başkan adayı olmuştu. Seçimi kazanamayan Sarışın, 2011’de yuvaya geri döndü. 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçim öncesi sahlara geri dönmeye hazırlanan Sarışın, önseçim olması halinde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

İKİ KEZ ÖNSEÇİMDEN ÇIKTIM
Sarışın, “Benim gönlüm CHP’de önseçim olması. 1999’dan bu yana CHP’de belediye başkanı olamamamın sebebi partinin demokratik özelliğini kaybetmesidir. Adaylar hep tepeden belirlendi. CHP sıradan bir parti değil. Mustafa Kemal Atatürk’ün, halkın partisi. Tepeden inmeler başarılı olamıyor. Konak Belediyesi’nde eski başkanların fotoğrafları var. Onlar içerisinde önseçimden çıkan, tabanda izi olan Ahmet Sarışındır. 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. 1989 ve 1994’ten önseçimden çıktım ve kazandım. 1999’da partimiz barajı aşamadı. Terörist başı yakalanmıştı. DSP’nin bir rüzgarı oldu. Oylar oraya yönlendi. O dönemi aşabilseydik ben Büyükşehir Belediye Başkanıydım. Ondan sonraki süreçte transfer süreci başladı. Deniz Baykal, parti dışından isimleri transfer etti. CHP, kendi özünden uzaklaştı” dedi.

SOKAĞA ÇIKTIĞIMDA KİMSE ÖNÜMDE DURAMAZ
Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, sözlerine şöyle devam etti:
“Önseçim olacağına inanıyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile önseçime gireceğim. Büyükşehir için yarışacağız. Sahalara geri dönüyorum. 1987’de saha çıktım. O zaman önseçim konuşulmuyordu. 1989 seçimleri öncesi 9 kişi önseçimde yarıştık. Kimse beni ciddiye almıyordu. Seçimi kazandım. Çünkü çalışkan bir insandım. Sokağa çıktığımda kimse benim önümde duramaz. İnsanlar bilgi, liyakat kültür istiyor. Bunlar bende var. Ben CHP’nin okulundan yetiştim. Allah nasip ederse yarışacağım. Aziz Bey benim büyüğümdür. Ama siyasette ondan daha önceyim. Kazanan kişi de başımızın tacı olacak”