Seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren Sandal, Manavkuyu mahallesinde kadınlarla kahvaltıda buluştu, ardından Çamkıran pazaryerinde vatandaşlarla sohbet etti. Sandal, ev ve kahve ziyaretlerinin ardından sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti. İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu’na (İZEBSİDEF) bağlı 15 derneğin başkanlarıyla toplantı yapan Sandal, akşam da Bayraklı ilçesinde yaşayan Erzurumlu Dadaşlar ile buluştu.

TEK KILAVUZUMUZ AHLAK VE VİCDAN
Toplantıda yaptığı konuşmada Bayraklı’da toplumun tüm kesimlerini CHP’de buluşturduklarını vurgulayan Sandal, AK Parti’nin 2014 Bayraklı Belediye Başkanı Adayı İsmail Sarı ile MHP’nin 2009 ve 2014 Başkan Adayı Mehmet Toptaş’ın da CHP listesinde olduğunu hatırlattı. Sandal “Biz bu isimleri transfer olsun diye listemize almadık. Gerek AK Parti gerekse de MHP’ye oy vermiş vatandaşlarımızla aramızda köprü olmalarını istedik. Biz siyasal görüşü ne olursa olsun herkese eşit hizmet edelim istiyoruz. O yüzden 2 arkadaşımızın bizimle olması için ricacı olduk. Tıpkı Erzurumlular Federasyonu’nun değerli Başkanı Hulusi Başaran gibi. Sayın Başaran da Erzurumlular ile aramızda köprü görevi görecek. Çünkü, bizim siyasi felsefimizde kimseyi inancından, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı ötekileştirmek yok ” diye konuştu.
Bayraklı’nın sorunlarını elbirliğiyle çözeceklerini ifade eden Sandal sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz bu yola çıkarken ahlakımız ile vicdanımızı kılavuz aldık. Biz bu duruşla, bu siyasal tercihle Bayraklı’nın tüm dertlerini beraber çözeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldığımız talimatla 7 gün 24 saat çalışmaya, vatandaşımıza hizmet etmeye geliyoruz. Bayraklımızın farklı sorunları var. Bu sorunları çözebilmek için de arkamızda Tunç gibi bir başkan var. 5 önemli projemiz için Büyükşehir adayımız Tunç Soyer’den söz aldık.”

KRİZE KARŞI CHP
Çamkıran pazaryeri ziyaretinde de Sandal, yoğun ilgi gördü. Pazardaki fiyatların el yaktığını ve mutfakta yangın olduğunu belirten vatandaşlar “Krize karşı CHP” diyerek seçimde tam destek vereceklerini söyledi.