GÜNDEME BAKIŞ - CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’nin Balıkesir ve Denizli’de aday çıkarmayarak İYİ Parti adayını destekleneceğinin açıklanmasının ardından bu illerdeki parti örgütlerinin tepki göstermesini değerlendirdi. Salıcı, “Örgütün içerisinden gelen siyasetçiyim. Balıkesir ve Denizli’de değerli örgüt mensup arkadaşlarımızın nasıl bir duygu içerisinde olduğunu anlıyorum. Bazı konularda hak da veriyorum. Süreçte istediğiniz her şeyi alma gibi şansınız yok. Onları anlıyorum. İletmiş oldukları düşüncelerin haklılık payı olduğunu görüyorum ama büyük amaç için fedakarlık noktasındayız” dedi.

İYİ PARTİ İLE İLÇELER GÖRÜŞÜLECEK
Salıcı, İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri yapıldığı için il ve ilçe adaylarının açıklanmasında yavaş gittiklerini söyledi. Salıcı, “Bunun iki nedeni vardı: AKP ile MHP’nin yapmış olduğu işbirliğinin adaylarının görmüş oluyorduk. Kendi görüşme sürecini yürütüyorduk. Bizim hızlı bir şekilde bu ittifak yapılan illerdeki ilçelerin durumunu görüşüyor olmamız gerekiyor. Bunun sonucunda ilçe adaylarımızı belirleyeceğiz. İlçeler bir sonraki PM’ye gelebilir” dedi.  

İZMİR ADAYLARI…
“İzmir adayı ne zaman açıklanacak?” sorusuna Salıcı, “İzmir’de aday adayı olan emek veren, ilçe belediye başkanlarımız var. İzmir meselesinin daha ileri bir tarihte netleşeceğini düşünüyorum” dedi.