GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’deki 107 sivil toplum kuruluşunun desteğini alarak CHP’den milletvekili aday adayı olan Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak, listeye girmedi. Bu durumu değerlendiren Başak, “Yeterince çalışmadığım anlamına geliyor. Yeterince mücadele etmedim demek ki…

Daha iyi çalışmam, mücadele etmem lazım diye düşünüyorum. Demek ki eksik yanlarım var. ‘Şunlar istemedi, bunlar istemedi’ gibi şeylere inanmak istemiyorum. Partimiz her zaman emeğe önem verir. Yaşananlardan kendim adıma sonuç çıkarma çalışıyorum. Partimizde birçok görevde bulundum. Anadolu’yu karış karış gezdim. Adalet yürüyüşünü aksatmadan katıldım. Genel merkezimizin takdiri bu yönde. Benim ki bireysel bir mücadele değil. Gelmek istediğimiz yerler inandığımız ilkeleri iktidarı içindir. Anadolu’yu karış karış gezeceğim. Daha fazla eylemde bulunacağım” dedi.

TUNCAY BEY BAŞKA İLDE DÜŞÜNÜLEMEZDİ
Genel merkezin onayıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın yardımcılığı görevine getirilen Şakir Başak, Özkan’ın ilk olarak İstanbul’dan ardından da İzmir’den liste başı olmasını değerlendirdi. Başak, “Tuncay Bey başka ilde düşünülemezdi. Evi, ofisi İzmir’de. Eşi İzmirli. Dolayısıyla ismi İzmir’le bağdaştı. Tuncay Bey’i İzmirsiz İzmir’i Tuncay Beysiz düşünmek mümkün değil. Kendisi, İzmir’in dışında siyaset yapmacağının duruşunu sergilerdi. Genel merkez, İzmir için kayıp olur noktasında değerlendirdi. İzmir’de olması katkı sağlamıştır. CHP’ye güç vermiştir. Partim adına çok sevindim” dedi.

KİMSEYE KARŞI DÜŞMANLIĞIMIZ YOK!
Başak, dün sosyal medya hesabından paylaştığı “İzmir CHP’dir CHP kalacak” sözlerle ilgili, “Ben İzmir’de partimizi şahıslarla hiç özdeşleştirmedim. CHP varsa şahıslar vardır. Biz bu anlayıştayız. Her güçlü neferin İzmir’de siyaset yapması CHP’nin gücünü, kalesini daha da sağlamlaştıracaktır. Tuncay Bey de bunlardan bir tanesidir. O yüzden hep İzmir CHP’dir CHP kalacak’ diyorum. Bizim siyasetimizde bireysellik  yoktur. Şahıslarla ilgili düşmanlığımız, karşıtlığımız yoktur. Bizim mücadelemiz ilkeler üzerindedir. Geresi teferruattır. Tuncay Özkan bedel ödemiş bir yurttaştır” dedi.