Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ -  CHP’nin 37. Kurultayında Yüksek Disiplin Kurulu’na üst üste üçüncü kez seçilen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, kurultay sonucunu Gündeme Bakış’a değerlendirdi. Polat, PM sonucunun içine sindiğini belirterek, “İzmirli PM üyelerimiz kentin dokusunu iyi tanıyorlar. Örgütten gelen arkadaşlarımızın olması sevindirici. Sokağa biliyorlar. İzmir’i temsil eden bir liste” dedi.  

DENGE TUTARKEN…
Polat, kurultay öncesi partililerin belli güç odakları etrafında kümeleştiğine dikkat çekerek, “Bundan sonra yeni güç odakları olacaktır ve insanlar orada olacaktır. Bu da doğaldır. Denge değişikliği kaçınılmaz.  Süreç bize gösterdi ki; Büyükşehir Belediye Başkanımız çok yıpratılmaya çalışıldı. Ama buna rağmen süreci başarıyla atlattı. Sahneden istediğini alarak çekildi. Partideki ayrışma artık daha cılız bir hal olacak. Mevcut PM ve genel merkez yapısı hem genel hem yerel seçime partiyi taşıyacak. Partililer de denge tutarken bunu gözeteceklerdir” dedi.

TUNÇ BEY İSTEDİĞİNİ ALDI
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Polat, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim örgütümüz farklıdır. Örgütün nihai vicdanı kurultaydır. Benimle ilgili farklı şeyler söylendi. İlçe kongresini kaybettik. İl kongresinde taraf olmadım. Ancak kurultay delegelerinin nelere kadir olduğunu herkes gördü. Tunç Bey de yıpratılmaya çalışıldı. Haksızlığa uğradı. Örneğin; genel başkanımız il kongresini blok listeyle yapın’ önerisi vardı. Buna uyulmaması başlı başına bir hamleydi. Ancak kurultayda Tunç Bey istediğini aldı”

ŞOV KISMINDA OLMADIM
3. kez YDK’ya seçilmesini değerlendiren Polat, “Ben siyasetin şov kısmında hiçbir zaman olmadım. İş kısmında oldum. Anadolu’yu gezdim. Partililerle görüştüm. Bunu duyurmadım. Yaptığım işi hep ciddiye aldım. Kurultayda kimseden oy istemedim. Bir takım tartışmaların içerisine girmek istemedim. Sağ olsun delegelerimizin takdirine mahzar oldum. Bu benim açımdan çok önemli. YDK partinin en hassas kurulu..Ya ceza veriyorsunuz ya da kaldırıyorsunuz…Bir taraf kırılıyor. Demek ki işimizi doğru yapmışız” dedi.