GÜNDEME BAKIŞ- CHP YDK Üyesi, İzmir Milletvekili Mahir Polat Gündeme Bakış TV’nin konuğu oldu.

İÇİMİ YAKAN 3 İLÇE OLDU
CHP’li Polat; Kınık, Aliağa ve Bergama’nın kaybedilmesine çok üzüldüğünü belirterek, “2014 yerel seçimlerinde kaybettiğimiz yerlerin geri alınacağı biliniyordu fakat kendi bölgemde içimi yakan 3 ilçe oldu. Onlara hala içim yanar. Mesela Kınık’ta 8 aday çıkmıştı ve biz 1’e düşürmüştük. Burayı alacağımıza inanıyorduk. Kınık’ta AKP’nin mevcut politikasında olan inanılmaz bir para dağıttılar. Ona yanarım. Bir de tarihin başkenti Bergama’yı kaybetti. Benim için büyük bir yara oldu. Kınık ve Aliağa’yı alacağımızı tahmin ediyordum” dedi.

O İLÇELERİ YENİDEN ÖRMEK GEREKİYOR
Polat konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bugünden başlayarak Bayındır, Bergama, Kınık, Aliağa’yı tekrardan örmek gerektiğini düşünüyorum. İkinci bölgedeki arkadaşlarımın benimle aynı noktada olduğunu düşünüyorum. Bizim ikinci bölgede başarısızlığımızın olduğunu düşünüyorum.”

KENDİ KALEMİZE GOL ATTIK
“Bergama’da doğru adayla girildi mi?” sorusuna Polat, “Bergama’da çıkarılabilecek en iyi adaylardan birisi çıkardık. Adaylık noktasında yanlış olduğunu düşünmüyorum fakat çalışmayla ilgili bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Çalışma organizasyonda bozukluk vardı. Bergama’da siyaset yapan arkadaşlar bu seçimin bir yerel seçim olduğunu kavrayamadıklarını gördüm. Hala bir parti içi yarış olduğu gibi düşündüklerini gözlemledim. Hem adayın hem ilçenin böyle bir durumu oldu. Aslında bir nevi kendi kalemize gol attığımızı düşünüyorum” dedi.

VATANDAŞIN ADAYA TEPKİSİ OLMADI
“Buca, Bayraklı Karabağlar büyük ilçelerde nasıl bir çalışma yürütüldü, seçmen nasıl bir mesaj verdi?” sorusuna Polat şu cevabı verdi:
“Buca’da aday değişiklikleri hikayesiyle başladı. Buca’da saha çalışması yaptım. Gördüm ki, aday değişiklinde vatandaş buna tepki göstermiyor. Parti içerisinde çok fazla konuşuldu. Tabi ki partiyi bu kadar yıpratırsanız, fark az olur, daha da yüksek olabilirdi. Burada bazı partililerin hazmedemesinden dolayı böyle oldu.  Erhan Kılıç ve yanındaki deneyimli siyasetçiler burayı iyi toparladığını düşünüyorum. Karabağlar bölgem olmamasına rağmen, çok saygı duyduğum bir belediye başkanı var. Onla da 2 gün çalıştım. Daha önce yaptığımız açıklamada Karabağlar, partimiz adına konsolide edilmiş; Bornova, Karşıyaka gibi bir yer olduğunu söylemişti. Belediye başkanı müthiş derecede bir teveccühü vardı. Bayraklı’da belediye başkanı çok sistemli çalıştı ve kurgusu da çok güzeldi. Ekibi güzeldi, tecrübeli bir ilçe başkanı vardı. Aday adaylarını da sürecin içerisine katarak süreci yönetti. Bu da başarıyı getirdi.”

İDUĞ İÇİN KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜM
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un aday gösterilmesi için çaba sarf ettiğini kaydeden Polat, “Öncelikle şunu söyleyeyim; kendi bölgesinde gelen örgütlerden gelen nadir milletvekillerinden bir tanesiyim. Bir de Sevda Hanım var… Bornova ilçe örgütünün yetiştirdiği birisiyim. Mahalle temsilciliği, ilçe yöneticiliği yapan birisiyim. Tabi ki Bornova benim evim, herkesin evi. Bornova’yı karış karış bilirim, tarihini insanın bilirim. Mustafa İduğ, uzun süre tanıdığım, çok takdir ettiğim, zaman zaman örnek aldığım bir ağabeyim. Vizyonu, çalışkanı, eğitim kültürü olan birisini evet Bornova’ya istedim. Bakıldığı zaman Mustafa İduğ’da bu isimlerden bir tanesidir. Bornova için iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Mustafa İduğ için genel başkanımız ve genel merkezle görüştüm. Allah’ın bildiğini kuldan saklamanın bir anlamı yok. Burada katkı olduysam ne mutlu bana…” dedi.

GENÇ YAŞTA KAPTAN OLDU!    
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimin başarılı bulduğunu kaydeden Polat, “İl Başkanımız Deniz Yücel ve il yönetimini çok başarılı buluyorum. Deniz Bey’in yaptıkları Türkiye’den genç arkadaşlarının yapabileceklerini örnek bir şeydir. Genç yaşında İzmir’in kaptanı olmak herkese nasip olmaz. Hatta imrenerek bakaramı bu yaşlarda bu konumda olmasını. İlçe kayıplarını Deniz Bey’e mal etmemek lazım. Düşünün ki bir belediye başkanı aday olduğu yere ‘milletvekili gelmesin’ diyor. 144 köyü var, o milletvekili buralara gelse elbette ki sana katkı sağlar. Öbür taraftan bakıldığı zaman kamyon kamyon insanlara içeceklerin dağıtıldığı bir yer var. Burada maddi imkanları kullanmış olsaydık, Kınık’ı alabilirdik. Bergama’da biraz daha sağduyulu olsaydık kazanırdık.   Aliağa’da kazanan başkan ikinci dönemin avantajını kullandı. Zaten siyasette iktidarsanız biraz da siyaseti biliyorsanız kazanmamanız için engel yoktur” diye konuştu. 

BAYINDIR’DA PARTİ İÇİ İNTİKAM ALINDI
Polat, “Bayındır’ın kaybedilmesi benim için sürpriz olmadı. Geçtiğimiz ağustosta genel başkanımıza da anlatmıştım. Bayındır’da örgüt ve belediye çatışması olduğunu ve bunun da seçimlere olumsuz yansıyacağını söylemiştim, nitekim de oldu. Belediye başkanının örgütle olan kavgası nedeniyle örgütsüz bir seçim geçirdi. Bu tarz şeylere dikkat edilmesi gerekiyor ve partimizin disiplin sopasını göstermesi gereken yerlerden bir tanesidir. Bu tıpkı Bergama’da olduğu gibi, örgüt içerisindeki intikamı alındı. Sonuçlar burada yaşan vatandaşlara yansıyacaktır. Mesela, merak ediyorum; Bergama’daki kültür merkezi yıllar sonra ne olacak, oraya ne yapılacak” dedi.

TARIMDA VE SANAYİDE ÜRETMEK GEREKİYOR
Türkiye’deki ekonomik durumu değerlendiren Polat, “Türkiye ekonomisi şimdi patlamaya hazır bir bomba gibi… Türkiye bir an önce normalleşme sürecine girmese, tarihin en büyük ekonomik krizlerinden bir tanesiyle karşı karşıya gelecek. Sonuç itibariye üretmeyen, sürekli tüketen bir ülke var. Tarımda ve sanayide üretmek gerekiyor” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM YORUMU
Türkiye’de erken seçim yapılmasını beklemediğini kaydeden Polat, “Türkiye’nin bir erken seçime gireceğini düşünmüyorum. Sonuçta erken seçimi dile getirecek olan muhalefettir. Muhalefet ülkeye karşı olan sorumluluğundan dolayı böyle bir isteği yok. Türkiye’nin normalleşmeye ve üretmeye ihtiyacı var, enken seçime ihtiyacı yok. Hala 3 yerden kaçak saray yapmaya çalışıp zevki sefa sürmeye çalışılıyor. Bizim şeffaf ve birlikte yönetim anlayışına ihtiyacımız var” dedi.