Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya’nın, Gündeme Bakış’a yaptığı açıklamalarına iddialı yanıt verdi. Polat, Kaya’nın açıklamalarının garip olduğunu belirterek, “Raylı sistemde sanırım İZBAN’ı kastediyor. Bizim arkadaşlarımız ‘1 metre metro yok’ diyorlar, o ise İZBAN’a dem vuruyor. İZBAN’ın kuruluş anlaşmasına bir bakmak lazım. Mevcut hatları, bulunan güzergahı devretmişler, o güzergahı İZBAN’a uygun hale getiren ve yeni güzergahları devam ettiren İzmir Büyükşehir Belediyemizdir. Acaba orada 1 metre ray yapmışlar mı bilemiyorum. Bu açıklamasını garipsedim açıkçası. Metro diyoruz İZBAN anlıyor. Metrolar yeraltından kilometrelerce gidiyor AK Parti’nin 1 metresinde etkisi yok diyoruz, İZBAN’nın mevcut eski hatlarını anlatıyor” dedi. Kaya’nın vatandaşın erken seçim istemediği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını yeniden seçmek istediği iddiasını yanıtlayan Polat, “Türkiye’de erken seçim yapmak istemeyenler Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve birkaç avanesidir. Onların dışında kimse değildir” ifadelerini kullandı.  

“GECE BOŞ SOKAKLARI GEZEN AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE BAKSIN” 

Bazı AK Partili Milletvekillerinin sokağa çıkamadığını savunan Polat, “Benim ofisim Konak’ta, özgür bir şekilde Konak’ta elimi kolumu sallayarak geziyorum, bu da benim en sevdiğim şey. Geziyorum ve insanlardan inanılmaz derecede olumlu geri dönüş alıyorum. Esnafımızdan alışveriş ediyorum, özellikle küçük esnafımıza gidip onlardan alışveriş ediyorum. Mesela Kıbrıs Şehitleri’ndeki kitapçıların tamamına uğrarım, vekil olduğumu da bilir insanlar, hiçbirini de rahatsız etmem, alışverişimi yaparım. Bayraklı’da, Osmangazi’de gider insanları ziyaret ederim, benim eski oturduğum yerdir. Esnafı ziyaret ederim, bunların da şovunu yapmam. Buca benim bölgem değil ama zaman zaman Buca’ya da çeşitli vesilelerle gidiyorum. Şahsi olarak İzmir’in adım atmadığım ya da çekindiğim hiçbir yeri yok. Özellikle bugüne kadar AK Parti’ye oy vermiş değerli yurttaşlarımı ziyaret etmekten son derece keyif alıyorum. Kentlerde küçük esnafı ziyaret edemeyen birini arıyorlarsa AK Parti milletvekillerine baksınlar. Çorum Milletvekillerini gördüm, gece sokak gezmeleri yapıyor. Allah kimseyi gece sokaklara çıkıp, boş sokakları gezecek, denetleyecek hale getirmesin” diye konuştu.  

“BİNALİ YILDIRIM HELİKOPTERLER GEZİYOR” 

CHP’li Mahir Polat, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın sokağa çıkamadığını ve helikopterle gezdiğini aktararak, “7/24 sokaklardayım. 7/24 Buca Hasanağa Parkında barınamayan yurtsuz çocuklarla beraberdim. Diğer vekil arkadaşlarım da oradaydı. İzmirlilerle ve İzmirimizle gurur duyuyorum. Hem belediye hem siyasetçiler olarak hizmet eksiğimiz olursa, İzmirlilere açık bir şekilde kıvırmadan, özür dileyebilecek bir erdeme sahibiz. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok, halkımızın içinde göğsümüz açık, korumasız bir şekilde geziyoruz İZBAN’la da seyahat ediyorum, otobüse de biniyorum. Mesela bir İzmir Milletvekili var, hayatında acaba hiç metroya, İZBAN’a binmiş midir? Binali Yıldırım Bey… Bir sormak lazım. Atila Bey, tepeden helikopterle gezen vekillerine baksın” açıklamasında bulundu.  

“TARIM POLİTİKALARIMIZI ANLATIYORUZ” 

Kırsaldaki programlarının amacının CHP’nin tarım politikalarını anlatmak olduğunu vurgulayan Polat, “Biz bir tarım fuarı gerçekleştirdik. Kırsalda program yapmamızın sebebi tarım fuarının çıktılarını anlatmak. Dikkat ederseniz partimizin bu yerel seçimlerde eksik kaldığı yerlerde program yapıyoruz, oralarda partimizi anlatıyoruz. Yoksa Cumhuriyet Halk Partisi’nin merkezde program yapmak, tarım kökenli milletvekilleriyle merkeze gitme ya da gitmeme gibi kaygısı yok. Merkezde zaten sıkıntı yok belediye başkanlarımızla ve milletvekillerimizle tozunu attırmış durumdayız. Eksik kaldığımız Bergama, Kınık, Aliağa, Kiraz, Bayındır gibi yerlerde çalışma yapacağız. Özellikle tarım kesimine, köylere tarım politikalarımızı anlatacağız” ifadelerini kullandı.  

“TURİSTİK GEZİ BODRUM VE MİLAS’TA OLUR” 

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Ben Tunceli’de elimle yangın da söndürdüm, yangının ortasında da kaldım. Turistik gezi, onun yaptığı gibi Milas’ta Bodrum da olur. Tunceli’de, terör bölgelerinde turistik gezi yapmak bana da, Murat Bakan’a da yakışmaz. Turistik geziyi inşallah iktidara geldiğimizde, Tunceli’ye ve tüm Doğu ve Güneydoğu’ya barışı, huzuru getirdiğimizde hep beraber yapacağız. Oraları alternatif turizm alanları olarak geliştirip turistik gezi yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tüm halkımızla birlikte” dedi.  

“YEMEK ISMARLAYAYIM” 

Atila Kaya’nın, “Tüm CHP Milletvekillerinin toplasanız benim kadar saha çalışması yapmamıştır” iddiasına, daha iddialı yanıt veren Polat, “Atilla Bey’in program dediğinin ne olduğunu bilmiyorum. Dönem dönem 17 köy, 4-5 mahalle yaptığım günler oldu. İsterse benim sosyal medyama bakabilir ya da arabam uydudan takip ediliyor, kilometrelerine bakabilir. Nerelere gitmişim, kaç kişinin elini sıkmışım bakabilir. İddia ediyorum hem İzmir’de hem Türkiye’de benim kadar tüm AK Parti ve MHP milletvekilleri çalışmışsa buyursunlar ona yemek ısmarlayayım” diye konuştu.