AKP’li Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında başlattığı Süt Kuzusu Projesi’ndeki görsellerde gökkuşağının eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde olmadığını, Tunç Soyer’in başkan seçildikten sonra görsele eklendiğini iddia ederek, ‘neyin mesajı bu’ notu ile paylaşımda bulundu. Bir başka paylaşımında ise ‘Bu kolonlar İzmir Büyükşehir Belediye binasına ait. Şehrin merkezinde yer alan ve kamuya ait olan bir binayı LGBT’yi simgeleyen renklere boyayarak İzmir'e nasıl bir fayda sağlamayı amaçlıyorsunuz?’ ifadelerini kullandı. Paylaşımın tamamen AKP’nin yarattığı algılardan sadece biri olduğunu ve bununda hemen ortaya çıktığını belirten CHP’li Polat, “Erken müdahale ile algı operasyonunu ortaya çıkarmasak gökkuşağının herhangi bir yerde paylaşılmaması için bakanlık devreye girebilirdi. Halkın gerçek gündemi olan yoksulluk ve pandemi dışında her şeyin konuşulduğu Meclis’te bir tane de bununla ilgili yasa çıkarırlardı” ifadelerini kullandı.

GÖKKUŞAĞI İÇİN YASA ÇIKABİLİRDİ
Görsele bakanların bilinçaltına göre yorum yaptığını belirten Polat, “İzmir’deki AKP’li siyasetçiler Başkanımız Tunç Soyer’i ‘nasıl eleştiririz?’, ‘nasıl algı oluşturabiliriz?’ diye yarışıyorlar. AKP’li Dağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla bu duruma düşmüştür. Bu yaşananlar kentimizde iktidarın yaratmaya çalıştığı algılardan sadece biriydi ve gerçek ortaya çıktı. Dağ, 2012 yılından beri 1-5 yaş arasındaki miniklere ücretsiz gönderilen sütlerin üzerindeki temsili fotoğrafta bulunan gökkuşağını ‘sakıncalı’ buluyor. Tunç Soyer’in başkan seçildikten sonra görsele eklendiğini iddia ediyor. Halbuki 2016 ve sonrasında Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara baktığımızda; görsellerde gökkuşağı var. Ben görsele ilk baktığımda doğanın güzelliklerini gördüm. Dağ’ın, bilinçaltında ne varsa başka bir şey görüyor. Erken müdahale ile yalanı ortaya çıkarmasak gökkuşağının herhangi bir yerde paylaşılmaması için Bakanlık devreye girebilirdi. Halkın gerçek gündemi yoksulluk ve pandemi dışında her şeyin konuşulduğu Meclis’te bir tane de bununla ilgili yasa çıkarırlardı” dedi.

AKP’Lİ DAĞ NEFRET SUÇU İŞLİYOR!
AKP iktidarıyla birlikte toplumun sadece etnik ve dini değil, her anlamda sınıflara ayrıldığını vurgulayan Polat, “AKP seçim döneminde her kesimden oy istiyor. Seçildikten sonra sadece kendi yandaşlarına çalışıyor. Bizler bu ülkede yaşayan yurttaşlarımızı ırk, din, dil, kültürel ve cinsel yönelimlerine göre ayıramayız. AKP’li Dağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda cinsel yönelimleri farklı olan yurttaşlarımızı hedef göstererek subliminal mesaj veriyor. Nefret suçu işliyor ” diye konuştu.