Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacak cesareti olduğunu düşünmüyorum, bence cesur bir siyasetçi değil” sözlerine, “Kendi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da cesaret varsa ‘erken seçim’ yapar” diye yanıt verdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun cesaretinin tescilli olduğunu vurgulayan Polat, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun cesareti, böyle bir iktidarda her türlü baskıya, her türlü tehdide, her türlü yıldırmaya karşı, her türlü linç girişimine karşı milim geri sapmamayla tescillidir. Eğer onlarda ve Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan’da cesaret varsa, erken seçim yaparlar” dedi. 

“ONLARDA CESARET HALKI SOYMAK, ÜLKEYİ YAĞMALAMAK”
CHP’li Polat, AK Partili Dağ’a, Anadolu’yu, çarşıyı, pazarı gezme çağrısında bulunarak, “Bizde, evet, onların bahsettikleri cesaret, vicdan, ahlak yok! Onlardaki cesaret halkı soymak, Türkiye’yi yağmalama pervasızlığından ibaret, bu tabi ki bizde yok. Biz bu milletin malını, mülkünü kendi namusumuz gibi koruyup kollayacağımızı, gözümüz gibi bakacağımızı bu milletin gözünün içine baka baka gece gündüz pazarda, çarşıda, sokak sokak, ev ev, kapı anlatıyoruz. Onlarda cesaret varsa eğer yoksul halkın içine çarşılara, pazarlara çıkarlar. Anadolu’yu gezerler” açıklamasında bulundu. 

“ERDOĞAN KORUMA ORDUSUZ SOKAĞA ÇIKSIN”
CHP Lideri Kılıçdaroplu’nun halkın arasında, çarşıda, pazarda gezdiğini fakat AK Parti Lideri Erdoğan’ın koruma ordusu olmadan sokağa çıkamadığını savunan Mahir Polat, “Ben Çankırı’ya gittim. Hamza Dağ’ın Çankırı’ya gidip, sokaklarda dolaşma, vatandaşın gözüne bakma cesareti var mı, onu çok merak ediyorum. Onun Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın içinde elini kolunu sallayarak, özgürce koruma ordusuz gezme cesareti var mı? Yok. Çünkü hiçbir şeye benzemez halkına ettiği ihanetin korkusu… Bizim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, memleketin 7 bölgesinde, bütün vilayetlerinde elini kolunu sallayarak, çarşıda, pazarda gezebiliyor. Bizim Genel Başkanımızın gibi cesaretleri varsa, koruma ordusuz gezebiliyorlarsa hodri meydan” diye konuştu. 

“CESARETİ VARSA, BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLSUN”
AK Partili Dağ’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını sabırsızlıkla beklediğini ifade eden CHP’li Mahir Polat, “Anadolu’da bir laf vardır, Hamza Dağ lütfen yanlış anlamasın, aç tavuk kendine darı ambarında görürmüş. Biz Hamza Başkanın bir dahaki yerel seçimlerde milletvekilliğinden istifa ederek ya da yeniden milletvekili adayı olmayarak bizim belediye başkanımız Tunç Soyer’in karşısına aday olmasını büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Öyle üst perdeden, suya sabuna dokunmadan konuşmakla olmaz, ‘Ben milletvekili adayı olmuyorum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım’ demekle olur. Kendisinden bu cesareti bekliyoruz. Büyükşehir sandıklarında hesaplaşmak dileğiyle, Hamza Başkan’ı bu cesaretli açıklamayı yapmaya bekliyoruz” dedi.