GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer’in 2020 yılı performanısını değerlendirmiş ve Soyer’in icraatlarının değil sözlerinin konuşulduğunu öne sürmüştü. Hızal’a yanıt İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’dan yanıt geldi.

TARİHE GEÇECEK BİR DYANIŞMANIN ALTINA İMZA ATILDI
Özuslu, “2020 yılı küresel bir afete dönüşen salgın nedeniyle tüm dünya için zor bir yıl oldu. Pandeminin üzerine yüzyılın kent ölçeğindeki en büyük deprem felaketini yaşayan İzmir ise daha da zor bir yıl geçirdi. Tüm bu yaşananlara rağmen ihtiyacı olan her kesimin yardımına koşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihe geçecek bir dayanışma organizasyonuna imza atarak, kentte yaşayan tüm insanların el ele tutuşmasını sağladı. Halka İBAN numarası vererek para isteyen bir siyasi iradenin temsilcilerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentlilerle birlikte yazdığı destansı dayanışma öyküsünü anlamasını elbette beklemiyoruz. Pandemi ve deprem nedeniyle gelirlerimiz düştü, hiç hesapta olmayan harcamalar yaşandı, hesaplar alt üst oldu ama İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm bu zorluklara rağmen yatırımdan vazgeçmedi. Üstelik birçok alanda rekorlar kırdı” dedi.

CİDDİYE ALINACAK BOYUT TAŞIMAMAKTADIR
CHP’li Özuslu, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz bu gerçekler ışığında bir gurur tablosuyla karşı karşıyayken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın Özgür Hızal’ın, ‘bir arpa boyu yol kat edilmedi’ diyerek ortaya attığı eleştiri ve iddialar ne yazık ki ciddiye alınacak bir boyut taşımamaktadır.
Buna rağmen belki aydınlanmak isteyeceği umuduyla, kamuoyuna da gerçek bilgileri aktarmanın sorumluluğu çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında neler yaptığını bir kez daha anlatmamız gerektiğini düşünüyorum.  Örneğin ulaşım alanında bir sürü hamasi söylemlerde bulunan Sayın Hızal’a F.Altay –Narlıdere metrosunun yüzde 66’sının tamamlandığını hatırlatmak istiyorum. Açılan 10 bin 342 metre tünelin kaç arpa boyu olduğunu hesaplama işini de kendisine bırakıyorum.  Yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın yapım sözleşmesini daha geçen hafta imzaladık ama belli ki Sayın Hızal’ın bundan da haberi yok. 13.3 kilometrelik Üçyol –Buca metro projesinin başlangıç finansmanı için 80 milyon avroluk kredi sözleşmesi imzaladık. Ocak ayında yapım ihalesine çıkılıyor. 28 kilometre uzunluğundaki Karabağlar-Gaziemir Metro Hattı’nda ise proje ihalesine çıkıldı. 647 milyon liralık yatırımla 364’ü tek seferde 4’ü de tekerlekli sandalyeli engelli yurttaşların taşınacağı şekilde dizayn edilen toplam 451 otobüs alındı. Deniz ulaşımını güçlendirmek amacıyla Fethi Sekin ve Uğur Mumcu feribotları hizmete girdi. Bunlar ulaşım alanında yaptıklarımızın sadece bir bölümü”

AK PARTİLİLERİN DUYMAKTAN HEK HOŞLANMADIĞI GERÇEKLER!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Özuslu, belediyenin icraatlarını şu sözlerle anlattı:
“2020 yılında 1 milyon 645 bin ton sıcak asfalt serimi, 1 milyon 405 bin metrekare kilit parke taşı uygulamasını tamamladık. Tarım arazilerini tozdan kurtarmak için 2 milyon 150 bin metrekare ova yolunun sathi kaplaması yapıldı. Mithatpaşa Caddesi yan yolundan Gıda Çarşısı’na bağlantı, Bayraklı Soğukkuyu, Konak Vezirağa, Ciğli Ata Sanayi ve Bornova Nilüfer Caddesi’nde düzenleme çalışmaları yapılarak trafik rahatlatıldı. Üçkuyular'a nefes aldıracak aktarma merkezi ile 824 araçlık otopark hizmete alındı.  Buca ile İzmir otogarı arasında şehir trafiğine girmeden bağlantı sağlayacak 2 viyadük, 2 karayolu alt geçidi ve 1 üst geçit inşaatı başladı. Tünel inşaatının bitirilmesi için yeni yılda ihaleye çıkılacak.  Bunlar Sayın Ak Parti Grup Başkanvekili’nin duymaktan pek hoşlanmadığı gerçekler. Ama kendisi bizi hangi konuda eleştiriyorsa bilin ki o alandaki başarımızdan rahatsızlık duyduğu için bunu yapıyor.    Bir yılda kente 584 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran bir idareyi bir metrekare yeşil alan yapılmadı diyerek eleştirmek başka nasıl bir mantıkla izah edilebilir ki?   Kentsel dönüşüm alanında yaptıklarımızı ise tüm Türkiye örnek alıyor. Yerinde ve yüzde yüz uzlaşı modeliyle yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Uzundere’de 436 konut ve 40 işyerinin yer aldığı 2. etabın yapımı tamamladık, hak sahiplerine teslim ettik. Örnekköy kentsel dönüşüm alanında ilk etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerinin anahtarlarını hak sahiplerine verdik. 170 daire ve 20 işyerinden oluşan ikinci etabın yapımı için firmaya yer teslimi yaptık. Ege Mahallesi kentsel dönüşüm alanında 120 bin metrekarelik alanda bin 200 adet bağımsız bölümün yer aldığı birinci etapta yüklenici firma çalışmalara başladı. Gaziemir Aktepe, Emrez mahalleleri, Ballıkuyu  ve Gültepe'de de uzlaşmaları sağlayıp çok yakında çalışmalara başlayacağız.  Tarım sektörüne, çiftçiye, hayvancıya verdiğimiz destekleri tek tek anlatmaya kalksak günler sürer”

YOK SAYARAK BİR YERE VARMANIZ MÜMKÜN DEĞİL!
Özuslu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir de dillerine doladıkları koku meselesi var. Biz bu sorunun çözümü için Buca, Gültepe ve Bornova Havzalarının yağmursuyu ayrıştırma ihaleleri yaptık, yapımına başlıyoruz. Güney Batı Atıksu Arıtma Tesisi ile 4 adet pompa İstasyonumuza koku giderme üniteleri kurduk. Melez ve Arap dereleri başta olmak üzere metropol ilçelerdeki derelerin tamamında dere temizliklerini yaptık, Manda ve Bostanlı derelerinin tabanındaki çamuru kaldırdık, basma hattı ile derelere deniz suyu pompalıyoruz. Harmandalı Katı Atık Depolama Sahasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce düzenli olarak gerekli önlemler alınarak koku sorunu giderildi. Sayın Hızal, muhalefet olarak bizi eleştirebilirsiniz. Yapılanları yeterli bulmayabilirsiniz. Ama gerçekleri ters yüz ederek, büyük özveri ve gayretlerle yapılan hizmetleri yok sayarak bir yere varmanız mümkün değil. Ne yaparsanız yapın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir halkıyla kurduğu gönül bağını yok edemezsiniz. İzmirlinin gönlüne girmek istiyorsanız siz de bu kente hizmet etmek için elinizi taşın altına koyun. Yapay gündemler peşinde koşarak Başkanımızı yıpratmaya çalışmaktan vazgeçin. Milletin gerçek gündemi iş, aş, sağlık ve başını sokacak bir ev. Gelin siz de bunun için çalışın. Kendinizi de, İzmirliyi de yormayın.”