CHP’li Aydın Özcan, daha önce 2 dönem İzmir’den Milletvekili adayı olarak çalıştığını, İzmir İl Yönetiminde de görev yaptığını belirtti. Tüm İzmir Halkının oyuna talip olduğunu kaydeden Aydın Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterildiği taktirde, yerel yönetimde çıtayı daha da yükseltmeye kararlı olduğunu söyledi. İzmir’in genel bütçeden hak ettiği mali desteği alamadığını belirten Özcan,  İzmirlinin hakkını korumak için kimse ile kavga etmeden, hukuk zemininde mücadele edeceklerini anlattı.

“KENTİ MARKA HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Aydın Özcan, başkanlık yaptığı dönemlerde, İzmir Barosu’nu uluslararası arenada tanınır hale getirerek, Selanik, Filibe Barolarıyla kadına şiddet ve çocuk istismarı gibi toplumsal yara halindeki sorunların çözümü konusunda işbirliği yaptıklarını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyini ilk defa ziyaret eden Baro olarak, Avrupa’da girişimlerde bulunduklarını belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Özcan, seçilmesi durumunda halkın içinden gelen bir Belediye Başkanı olarak hedeflerini şu şekilde anlattı:
‘’İzmir Barosu Başkanlığı yaptığım dönemdeki felsefemle, İzmir duruşumla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla kol kola, kaynaşarak, siyasi görüşlerine bakmaksızın her kesimin Belediye Başkanı olarak görev yapacağım.
İzmir’i, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan Batı Yüzü olarak, uluslararası arenada tanınır kent yapacağım. Selanik, Üsküp, Filibe, Budapeşte gibi Balkan şehirleriyle kardeş şehir olmasını sağlayacağım. İzmir’i Balkanlarla kucaklaştıracağım. Balkanlardaki siyaseti ve yaşam koşullarını çok iyi bilen ve yurt dışı ilişkileri güçlü bir Başkan olarak, İzmir için avantaj sağlayacağım. Balkan ülkelerindeki komşu şehirlerle, İzmir’in kardeş şehir olmasını sağlayarak bunu Türkiye geneline yaymak gerekir. Balkanlar dışında, Almanya ve İngiltere’de de kardeş şehirler bulacağız. Uluslararası bir kent olarak, fuar başkenti olacak. Sadece belirli günlerde değil, senenin her yılına fuarcılığı yayarak, ticaret ve turizm şehri yaparak önünü açabiliriz. Avrupa’daki şehircilik anlayışını İzmir vasıtasıyla ülkemize getirip yaymamız gerekir kanaatindeyim.

“KIRSAL KALKINMAYA DESTEK PROGRAMI DEVAM EDECEK”
Aziz Kocaoğlu Başkanlığı döneminde başlatılan Kırsal Kalkınmaya Destek Programı’nın çok başarılı olduğunu kendilerinin de üzerine bir tuğla daha koyarak ileri taşıyacaklarını söyledi.
Aydın Özcan şöyle konuştu:
“İzmir Türkiye’nin en önemli şehri olmasına rağmen, üçüncü büyük şehri olmasına rağmen, etrafındaki tarım alanlarıyla, iklimiyle, tarihi yerleriyle hakettiği yerde değil şu an. Tarıma da çok büyük önem vereceğiz. Bugüne kadar yapılmış, Büyükşehir tarafından yapılmış desteklerin üzerine bir tuğla da biz koyacağız. Tire Süt, Bayındır Çiçekçilik gibi kooperatiflerle çalışmalarımız artarak sürecek. Kooperatifçiliği her alana yayarak üretimi ve üreticiyi destekleyeceğiz. Özellikle hayvancılığın geliştirilmesini önemsiyorum. Eğitimler teşvikler ve ürünlerin değerlendirilmesiyle hayvancılığı da bölgede daha da arttıracağız.”

“FUARCILIĞI 365 GÜNE YAYACAĞIZ”
Cumhuriyet döneminde 1. İktisat Kongresi’ne ev sahipliği yapan İzmir’de  fuarcılığı da 365 güne yayacağız.  Özcan Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili olarak da, “Halktan, esnaftan, tabandan gelen talep üzerine aday oldum. Mücadeleci bir yapım var. Hiçbir makam bana teslim edilmedi, bütün görevlere mücadele ederek geldim. Siyasetten hiçbir zaman nemalanmadım. Vatandaşlarımın beklentilerine yanıt vermek, İzmir’e hizmet etmek için aday oldum. Siyasi görüşleri ne olursa olsun, bütün İzmirlilerin Belediye Başkanı olacağım’’ diye konuştu.
İzmir’de yaşayan İzmirli bir aday adayı olarak İzmir’in sorunlarını yakından bildiğini, bu sorunları Meslek Odaları, sivil toplum örgütleri ve İzmirlilerle konsensüs içinde çözmeye, İzmir’i İzmirlilerle birlikte yönetmeye talip olduğunu söyledi.