GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından muhtarlar toplantısına ilçe emniyet, sağlık, milli eğitim, nüfus müdürü, devlet hastanesi başhekimi gibi isimlerin de katılmasına tepkiler devam ediyor. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan konu ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Oğuzahan’ın yaptığı açıklama şu şekilde:  
“AKP Aliağa İlçe Başkanlığının kendisini adeta Valilik, Kaymakamlık yerine koyarak yaptığı siyasi bir çalışmaya devletin Emniyet, Sağlık, Milli Eğitim, Nüfus Müdürlerini ve Başhekimini dahil etmesi, Türkiye’de tek adam yönetimi ve parti devleti kurulmak istenmesinin en skandal örneğini ortaya koymuştur.
AKP Aliağa ilçe başkanlığınca AKP’nin oyunu arttırmak, AKP’nin siyasi propagandasını yapmak için düzenlenen bu çalışmada belediye başkanı dışındaki devletin memurlarının ne işi vardır. Bu memurlar bu siyasi çalışmaya kendi istekleri ile katılmışlarsa derhal haklarında soruşturma başlatılmalı ve ilgili devlet memurluğu yasalarına göre haklarında işlem yapılmalıdır. Millet o memurların parasını AKP’nin reklamı yapılsın, devletin memuru siyasi partilerin propaganda çalışmalarına katılsın diye ödememektedir. Liyakat sahibi, görevi Aliağa halkına ve ülkesine hizmet etmek olan hiçbir devlet memuru, AKP’nin emir eri gibi çalışamaz ve siyasi bir çalışmada parti üyesi gibi boy gösteremez.

Yok, eğer bu adı geçen müdürler ve memurlar AKP Aliağa ilçe başkanlığının zorlaması ve mecbur bırakmasıyla, bir baskı sonucu bu siyasi çalışmaya katıldıysalar da bunu yürekli bir şekilde halkla paylaşmak zorundadırlar. Bu durumda da memurlarımıza baskı yapan, AKP’nin toplantılarına katılmak zorunda bırakanlar hakkında savcılar derhal gereğini yapmalıdır.
Hiç kimse kalkıp da, muhtarlar veya istişare toplantısı adı altında yapılan siyasi çalışmanın Aliağa için yapıldığı, onun içinde ilgili memurların katıldığı hikayesini anlatmasın. Bu siyasi çalışma AKP’nin propagandası için yapılmıştır. Bizler inanıyoruz ki o toplantıya katılan hiçbir müdür ve devlet meuru bu toplantıya gönüllü olarak katılmamış ve siyasi bir partinin organizasyonunda propaganda malzemesi olarak kullanılmaktan memnun kalmamıştır. Bu yaşadığımız AKP’nin artık sonu gelen iktidarını, aklı sıra devlet imkanları ve temsilcileriyle poz vererek kurtarma çabasından başka bir şey değildir.
Eğer benzer bir organizasyona CHP olarak bizler imza atsak ve bu çalışmamıza da devlet memurları katılım sağlasaydı, AKP en yetkili ağızdan edilmeyecek hakaretleri sıralar ve toplantımıza katılan tüm memurları görevden alır hatta hain ilan ederdi.
Ne mutlu ki, Aliağa halkı AKP’nin parti devleti ve tek adam iktidarı hayallerini ve her alanda olduğu gibi devlet memurlarına uygulanan baskıyı görmektedir. Bu türden devlet adabı ve siyaset etiği ile bağdaşmayan hareketler aynı zamanda AKP’nin sonunu getiren hareketlerdir. Aliağa’da devlet kurumlarının siyasallaştırılmasına, memurların siyasete alet edilmesine, Aliağa halkı ile birlikte izin vermeyeceğiz. AKP Aliağa ilçe başkanlığını Aliağa halkından ve işlerinden alı koyduğu tüm devlet memurlarından özür dilemeye çağırıyor ve bu türden parti devleti uygulamalarını tekrarlamamaları için uyarıyoruz."