GÜNDEME BAKIŞ- CHP Karabağlar İlçe eski Başkanı Polat Manduz, Karabağlar Belediye Başkanlığı aday adaylığıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Manduz’un, Karabağlar ilçe binası önünde yaptığı basın açıklamasında eşi Emine, kızı Selvi, Karabağlar İlçe Başkanı İhsan Yıldız, yine ilçeden aday adayı olan Mehmet Şakir Başak  yer aldı. Basın toplantısında, Emine Manduz eşi Polat Manduz'un konuşmasını işitme engelliler için işaret diliyle anlattı.

OMUZ OMUZA ÇALIŞTIĞIM İÇİN ONURLUYUM
İlçe başkanı olduğu dönemde Karabağlarlılar birlikte çalışmaktan onur duyduğunu belirten Manduz, “Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, önceki dönem Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığım onurla önümüzdeki süreçte belediye başkan aday adayıyım. Partinin kendi iç yarışında diğer arkadaşlarımız gibi biz de gerek genel merkezimize gerek Karabağlar halkına sunuyoruz. Öncelikle herkes bilsin ki, burada bulunan tüm dostlarım sadece benim aday adaylığımı desteklemek için gelmedi. Bir itiraz için buradalar. Nedir bu itiraz? Özgürlük, barış, kardeşlik ve dayanışma sözcüklerinin hayatımızdan çıkarıldığı bir zamanı yaşıyoruz. Toplumsal ve kültürel değerlerin yok sayıldığı, siyasi nezaketin mumla arandığı ve toplumun birbiriyle düşmanlaştırıldığı bir atmosferde yaşıyoruz. Bizim buradaki varlığımızın amacı bu itirazı etmektir. İki dönemdir Karabağlar’da CHP’ye sahip çıkıyorsunuz. Bundan çok gururluyum. İlçe başkanlığım döneminde sizlerle omuz omuza çalıştığım için onurluyum. İlçe başkanlığımdan sonra bir Karabağlar’lı olarak asla kentimi ve insanlarını asla yalnız bırakmadım, 35 yıldır bu kent için emekle mücadele eden bir kardeşinizim. Şimdi ise daha müreffeh, daha yaşanılabilir bir Karabağlar oluşturmak için yola çıkıyoruz. Değiştirmek, dönüştürmek ve geliştirmek için yola çıkıyoruz” diye konuştu.  

PROJELERİNİ ANLATTI
Belediye başkanı olması halinde hayata geçireceği projeleri anlatan Manduz, “Sizlere anlatacağımız çok sayıda projemiz var ancak şuna da değinmek istiyorum; Sosyal devlet, vatandaşın her bakımdan insanca yaşaması vardır. Bu bağlamda bizler, belediyeciliği sadece çöp toplamak, yol  yapmak, park düzenlemek olarak görmüyoruz. Her vatandaşın sorununu kentin sorunu olarak gören bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz. Yıllardır yaptığımız mücadelemizde toplumun ihtiyaçlarına vakıf olduk. Geliştirdiğimiz projelerimizle en küçük bireyimizden en büyük emektarlarımıza varıncaya kadar onlar için de projeler gerçekleştireceğiz. Herkesin hayatına dokunacak çalışmaları örgütleyeceğiz ve yapacağız. En küçük bireyimizin kreş ihtiyacından tutun emektarlarımızın barınma ihtiyacını sağlayacağız. Ev hanımı kardeşlerimizin emekleriyle yoğurduğu ürünleri ekonomik olarak onlara kazandırmak için projeler yapacağız. Engelli arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimizde dertlerini dinledik, devletin çıkardığı zorlukları gördük. Onların da dertlerine derman olacağımızı ve öncüsü olacağımızı belirtmek isterim. Sokak hayvanlarımızın da daha uygun koşullarda nasıl yaşayacağını da biliyoruz. Yoksul emekçilerimizin de ihtiyaçlarının farkındayız. Devletin, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza sadaka gibi koli dağıtan anlayışına karşı durmak için buradayız.  İnsanların onurunu kırmadan yapılacak her türlü çalışma ve sosyal adaleti sağlayacak bir yerel yönetim oluşturacağız. Bunlarla birlikte Karabağlar’da kültürel ve sanatsal alanlarda nasıl çalışmalar yapılması gerektiğini de biliyoruz. İlçe başkanlığım dönemimdeki çalışmalarım size ipucu vermiştir. Söylediği projeleri sizinle birlikte başaracağıma inanıyorum. Sizlerle birlikte Karabağlar’ı yeniden şekillendirecek, yeni bir kimlik kazandıracağız. Kentin dinamiklerini yönetime dahil ederek hareket edeceğiz. Karabağlar, ayrımcılığın olmadığı hizmet alan bir yer haline gelecek. Karabağlar, barışın, özgürlüğün farkını yaşayacak. Birlikte hareket edersek bu kent hak ettiği noktaya ulaşacaktır. Partim beni aday gösterirse bu kent için en iyi şekilde çalışacağım” dedi.

30 İLÇEMİZİ ALABİLİRİZ AMA…
“Yerelde iktidar yetmez, bizler genelde iktidarı yaratmak durumundayız” diyen Manduz,“İzmir’i, 30 ilçemizi alabiliriz ama genel iktidar bizim olmadığı sürece bir yanımız eksik kalacaktır. Biz CHP’nin halk iktidarını kurmak için yerel iktidarlarını almak ve genel iktidarın yolunu açmak durumundayız. Önümüzde Cumhuriyet Bayramı’mız var. Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarının bu Cumhuriyet’i kurduğu dönemleri biliyoruz. Kapitalizmin, emperyalizmin egemenlik sürdüğü bu topraklarda bir Cumhuriyet kurdu ve bu Cumhuriyet’in kazanımlarının mevcut iktidar tarafından bertaraf edildiğini biliyoruz. Bu Cumhuriyet’i devam ettirmenin tek ölçüsü siz vatandaşlarımızdır. Bu ülkeye sahip çıkmak için, tam bağımsız Türkiye diyen 1968 kuşağını hatırlıyorum. Deniz Gezmiş’leri, Mahir Çayan’ları, Hüseyin İnan’ları hatırlıyorum.  Gencecik yaşında idama giden bu gençlerimizin onurunu korumak şimdiki gençlerimize, bize düşüyor. Milletimize, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak siz değerli yoldaşlarımıza düşüyor“ diye konuştu.