Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, ilçede yapılması planlanan statla ilgili Spor ve Gençlik Bakanlığı’nda çağrıda bulundu. Tugay, "Bakanlığın burayı stat yapma gibi amacı yok. Gençlik ve Spor Bakanlığı bize tarih vererek 'bu stadı yapacağız' desin ya da siz yapın' desin. Bizim için yeterli cevap olacaktır” açıklaması büyük yankı uyandırdı.

“O STADI YAPABİLECEK GÜÇTEYİZ”
Başkan Tugay’un bu çağrısına CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’tan destek geldi. CHP’li Koç, “İl Spor Müdürlüğü’ne verilen 2 yıl süre verilmişti ama süreç dolmuş. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyakalılar olarak biz o stadı yapabilecek güçteyiz. Çünkü verilen süre doldu ve bu alanda nasıl bir çalışma sürdürüleceği yönünde belirsizlik oluştu. Eğer stat yapılması için yeniden süre verirlerse bu sıkıntı biter. O stat Karşıyaka’nın sembolüdür” diye konuştu.

“HEM GENÇLERE HEM DE KULÜBE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”
İlçeye kazandırılacak tesis ile hem gençlerin spor yapabilecek alanı olacağını hem de Karşıyaka Kulübü’ne büyük bir katkı koyacağının altını çizen Koç, “Tabi ki orada yaşayan vatandaşlar stattan rahatsız olabilir ama oraya bir sosyal tesis, kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde stat yapılabilir. Biz orada Atatürk stadı istemiyoruz, oraya Karşıyaka sembolü olan stadın yapılmasını istiyoruz. Gençlerimiz gelsin orada sporlarını yapsınlar, Karşıyaka Kulübüne faydalı olacak sosyal alanlar oluşsun. Bizim istediğimiz budur. Bunun için de evet, yapmayacaklarsa bıraksınlar, bize versinler, biz yapalım. Partimiz ve belediye başkanlarımız stadı yapmaya hazır” dedi.

“GEREKİRSE ÇADIR KURARIZ”
“Bununla ilgili bir gelişme olmasa CHP yönetimi olarak çadırımızı kurarız” diyen Koç, “Kulübümüzün taraftarı bu eylemimize çok büyük bir destek vereceğine inanıyorum. Gerekirse, orada yatar, kalkarız. Karşıyaka Kulübü’ne çok büyük bir katkı olacaktır” açıklamasında bulundu.