GÜNDEME BAKIŞ- CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çifçioğlu’nun Karşıyaka Belediyesi’nden ihaleler aldığına yönelik iddialara cevap verdi.  AK Partili Çiftçioğlu, “11 Nisan 2019 tarihinde, havuz kimyasalları ve malzemeleri alım işi ile alakalı doğrudan teminli ihale yapıldı. 22 Mayıs’ta da Başkan Tugay ve Murat Serdar Koç, ihalenin sözleşmesini imzaladı. Cemil Tugay'ın göreve gelir gelmez, belediye olarak iş sözleşmesi yaptığı ve Kent A.Ş.'de ihaleler verdiği Murat Serdar Koç ile siyasi yolculuğa girmesi ne kadar tesadüf olabilir?” demişti. Çifçioğlu’na sert bir dille yanıt veren Koç, kendisini, partisini ve firmasını lekelemeye çalışan kişilere 5 kuruşluk manevi tazminat davası açacağının söyledi.

Koç’un konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

SADECE BİR KALEM ÜRÜN FİRMAMA KALMIŞTIR
“Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, 25/03/2019 tarihinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre ihale tarihi 11 Nisan olan açık ihale usulü ile yapılmak üzere 4 kalem havuz kimyasalları ve malzemeleri ilanı yayınlanmıştır. 25/03/2019 tarihinde KİK tarafından yayımlanan ihale, 4734 KİK kanununun 19. Maddesine göre açık ihale usulü ile yapılmış olup, 4 kalem mal alımında firmam tarafından 2 kalem ürüne teklif verilmiş sadece 1 kalem ürün 17.840 TL bedelli en uygun fiyat kalarak adımın geçtiği firmada kalmıştır. Diğer 3 ürün İstanbul merkezli başka firmada kalmıştır. Adımın geçtiği firma, 26 yıl önce sıfırdan kurduğum, yüzde yüz yerli sermaye ile üretim yapan, çok uluslu firmalar ile rekabet eden, Türkiye’de özel ve resmi tüm kurum ve kuruluşlarına mal satan ihalelere giren ve birçok ülkeye ihracat yaparak Türkiye’ye döviz kazandıran bir firmadır. Türkiye’ye mal olmuş ciddi istihdam sağlayan üretici firmalar yeterli kriterleri sağlıyor ise her yere ürün satmakta özgürdür ve bu sebepten karalanamaz. Mesnetsizce ve yalan haberler yaptırılarak ve kişilerle bağlantılar kurarak haber yaptıranlar şunu çok iyi bilmelidir ki bizler üreticiyiz yalan ve iftira atanlar gibi tüketici değil iş takipçisi hiç değiliz.

5 KURUŞ MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM
Bu iftiraları atanlar, Devletin Kurumu olan KİK’e inanmıyorlarsa devlete de inanmıyorlar demektir. 25/03/2019 tarihinde KİK tarafından çıkartılan ihale nasıl olur da 8/04/2019 tarihinde göreve gelen kişilerle bağdaştırılır? Kamu ihale çıkış tarihine bakıldığında söz konusu olan İlçe Başkanı da Belediye Başkanı da farklı olup yalan ve iftiralar açık ve nettir. Atılan yalan ve iftiralarla kişilik haklarıma saldırıda bulunup, beni itibarsızlaşma ve ticari itibarımı zedeleme suçunu oluşturmaktadır. Aynı zamanda kamuya açık ihale tarihlerini, Kamu İhale Kanunu’nu veya ticareti araştırmadan şahsıma yapılan yalan haberler, kişileri galeyana getirmekte, vatandaşın algısını değiştirmekte, halkı kin ve düşmanlığa sevk ederek beni, şirketimi ve partimi hedef göstermektedir. Yalan haber yaparak kişilik haklarıma saldırıda bulunan, menfaatleri doğrultusunda beni ve partimi hedef göstererek halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, ticari itibarımı zedeleyerek 26 yıllık firmamı lekeleyen kişilere karşı hukuki süreci 5 kuruş manevi tazminat davası açarak başlatacak ve gereği neyse yapılacaktır.”