Buca’nın CHP’li Yörük Başkan Adayı Erhan Kılıç, İzmir’deki Yörüklerle bir araya geldi. Yörüklerin milli mücadeleden beri Atatürk ilkelerinin ve bayrağın savunucusu olduğunu dile getiren Kılıç, gelenek ve görenekleri yaşatmanın boynunun borcu olduğunu ifade etti. Türkiye’nin savaş dönemi kıtlığı yaşadığını söyleyen Kılıç, Buca’nın tüm kültürleriyle bir arada üreterek kalkınacağını ifade ederek, “Buca’da yoksulluk kader olmayacak” dedi. 

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’deki Yörükler ile bir araya geldi.

Erhan Kılıç, Yörüklerle hazırlanan program kapsamında ilk olarak Buca Gölet Tesisleri’nde İzmir Yörükler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda Bucalı Yörüklerle bir araya geldi. Kahvaltı programının ardından Kılıç, Manisa yolu üzerinde yer alan Yörük obasında Ege Bölgesi Yörük Türkmen Federasyonu ve Manisa Saruhan Yörük Türkmen Federasyonu tarafından düzenlenen buluşmaya katıldı.

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR
Program kapsamında Yörüklere seslenen Erhan Kılıç, kendisinin de Manisa’nın Salihli ilçesinden gelme bir Yörük torunu olduğunu ifade ederek, “Bugün burada, 300 yıl boyunca Manisa’nın Salihli ilçesinde Yörük geleneğinden gelen bağcı bir ailenin evladı olarak;  Anadolu ve Türk kültürünün özünü oluşturan Yörük kardeşlerimizle bir araya gelmekten onur duyuyorum. Yörükler geçmişten günümüze Türk kültürünün korunmasında ve yayılmasında etkin rol oynamışlardır. Anadolu kültürünün, sevginin, saygının gelecek kuşaklara aktarılmasında öncü olmuşlardır. Biz bu geleneklere sahip çıkarak daha da yaygınlaştıracağız. Bir Yörük torunu olarak söylüyorum, Yörük geleneğimizi göreneğimizi yaşatmak bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.

KAHRAMANLIK HİKAYELERİNİZLE BÜYÜDÜK
Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk ilkelerinin bugün itibarsızlaştırmaya çalışıldığını söyleyen Erhan Kılıç, “Bizim dilimiz de gönlümüz de bir. Yörükler Mustafa Kemal’in ilkelerine, vatanına, milletine, bayrağına çok güçlü bir bağla bağlıdır. Ben dedelerimizden, babalarımızdan sizlerin kahramanlık hikayelerinizi dinleyerek büyüdüm. Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.’ İşte biz gücümüzü bu sözden alıyoruz. Bu ülküyle,  şanlı bayrağımızın, cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin her zaman savunucusu olacağız” şeklinde konuştu.

YOKSULLUK KADER OLMAYACAK
Buca’da Yörük kültürünün yaşatılması için özel olarak çalışma yürüteceğini ifade eden Kılıç, “Biz Türkiye’nin bütün renklerine büyük bir sevgiyle bakıyoruz. Buca, tüm kültürlerin bir arada kardeşçe, barış içinde yaşadığı nadir yerlerden bir tanesidir. Biz öncelikle bu ortamın teminatı olacağız. Tüm kültürleri, tüm zenginliklerimizi aşkla sevgiyle kucaklayacağız. Yörük kültürünü anlatacağız, yaşatacağız. Yörük dendiğinde gözleme yapan ayran yapan çadırlar değil, gerçek Yörük kültürünün yaşatıldığı yerler oluşturacağız. Ama her şeyden önce hep birlikte üretip hep birlikte kalkınacağız. Bugün Türkiye savaş dönemi kıtlığını yaşamaktadır. Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelemiz gibi önce tüm zorlukları birlikte aşacağız. Yoksulluğu, sefaleti, baskıyı yok edip aydınlık Türkiye’yi yeniden kuracağız.  Bundan sonra Buca’da yoksulluk  kader olmayacak” dedi.