GÜNDEME BAKIŞ- CHP’de, Buca’da Suat Nezir’in adaylığını çekilmesinin yankıları devam ediyor. CHP’de krize neden olan değişikliğe ilk tepki gösteren isimlerin başında gelen CHP İzmir Milletvekili Sevdan Erdan Kılıç, Buca’da Suat Nezir ve onu destekleyenlerle bir araya geldi.

SORUMLULAR GEREĞİNİ YAPMALI
Alınan kararın CHP’nin yarattığı ‘birleştirici güç’e zarar verdiğini, sorumluların gereğini yapmaya davet eden Kılıç, “CHP kültürüne ve değerlerine yakışmayan bir uygulama. Şimdi artık Suat Nezir’e yapılmış değil, Buca, İzmir, hatta tüm Türkiye’deki CHP’ye, Mustafa Kemal Atatürk sevdalılarına yapıldığı için sesiz kalamazdım. Ben 20 yıldır Buca’nın sokaklarında büyüdüm, oğlum Deniz, o da Buca’nın sokaklarında büyümeye devam edecek. Bu nedenle Buca’ya ve CHP’ye karşı sorumluluklarım var.  Diğer vekil arkadaşlarım da benim gibi bu durum için çabaladılar. Değerlendirmeler daha devam ediyor. Ankara ve İl’de görüşmeler devam ediyor. Buna sebep olan Buca’ya CHP’nin Türkiye’de yarattığımız bu güzel birleştirici güce zarar verenlerin gereğini yapmaya davet ediyorum. Kim sorumluysa… Burada yaşananların vebali çok ağır. Hepimizin vebali var. Suat Başkan’ın kızlarını gözlerine nasıl bakarım diye düşündüm. Buna sebep olanları dönüp kendi çocuklarının gözlerinin içine baksınlar.  CHP gençlik kollarında yetiştim. Çok da onur duyuyordum. Herkes hangi siyasi terbiyle ile büyüdüyse öyle siyaset yapar. Bize de böyle davranmak düşerdi. Bana sordunuz ‘ne yapılması gerekiyor?’ diye. O da onların siyasi terbiyesine kalmış bir şey. Umarım bu yanlıştan dönüş olur, bir dahaki gelişimde alanda birlikte çalışırız” dedi.

ARTIK İZMİR’İN TOPUKLU EFESİ VAR
Suat Nezir ise, “Yapığımız tüm mücadele sadece CHP’nin çatısı altında namuslu şerefli bir şekilde Türkiye halkına hizmet etmek için mücadele etmeliyiz. Bu makamda kendi siyasi çıkarları için verilen makamlar değildir. Bu makamlar Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği muhasır medeniyetlere çıkarmak için yapılan mücadeleler içindir. Gerçekten tanımaktan aynı partide çalışmaktan gurur duyduğum sadece yaşadığı topraklara hizmet etmek olduğunu, gördüm ki bundan sonra, bugünden itibaren artık Aydın’ın da değil İzmir’in de ‘topuklu efesi’ var. Gerçekten Suat Nezir olduğu için değil, tüm CHP’lileri ve Sayın Sevda Hanımı da ziyaret ettim hep şunu söyledi; süreç yaklaştığında parti için en doğru olan kişi kimse,  o kişiyi belirleyip onun arkasında duracağım dedi. Son 3 günde benim isim üzerinde mutabık kaldı ve sadece sözde değil, uygulamada da bunu yaptı” dedi.