CHP İzmir İl Örgütü’nün kadın ilçe başkanları dayanışma buluşması gerçekleştirdi.  CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe’nin ev sahipliğinde, Buca da gerçekleşen buluşmada İzmir’de görev yapan CHP’li 6 ilçe başkanı, “Bu kurultay hem CHP’nin iktidarın kurultayıdır,  hem de kadınların sesinin daha da yükseleceği kurultay olacaktır” mesajını verdi. Daha önceden planlanan programı nedeniyle buluşmaya katılamayan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’da hemcinsi başkanlara tam destek verdi.

Kadın İlçe Başkanları Tek Yürek
37. Olağan Kurultay'ına sayılı bir zaman kala, CHP’nin kadın ilçe başkanları Pınar Susmuş, Gizem Ergün,  Senem Gürer Solak ve Ayla Yılmaz,  Binnur Akın, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe’nin ev sahipliğinde Buca’da bir araya geldi. gerçekleşen buluşmaya ilişkin konuşan CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, aynı yolu yürüyen, geleceği güzelleştirmek isteyen yoldaşların buluşmasını gerçekleştirdik. Bu öyle güzel bir buluşma oldu ki, kurultaya giderken gelişmeleri ve çalışmaları bir arada konuştuğumuz gibi, ülke gündemine dair gelişmeleri de değerlendirdik. CHP adım adım iktidara yürüyor. Bu onurlu yürüyüşün en büyük ve en öncü gücü biz kadınlarız. Her bir yoldaşım, mevkidaşımla da mücadele bayrağını büyütme kararlılığında olduğumuzu bir kez daha ifade dile getirdik” dedi.

CHP’li 6 kadın ilçe başkanının yaptığı ortak açıklamada buluşmaya ilişkin şu görüşlere yer verildi:

“Çok uzun süredir istediğimiz, ancak pandemi nedeniyle kendi ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalar nedeniyle, bir araya gelemediğimiz için, konuşup tartışacağımız bir çok konu birikmişti. Gerek Büyükşehir Belediyemizin, gerekse İlçe Belediye Başkanlarımızın pandemi süresince gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan bahsederek, tüm bu çalışmaların, bizlere ne kadar gurur verdiği ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında, çok daha iyi çalışmaların yapılacağı yönünde değerlendirmelerde bulunduk. Daha sık bir araya gelerek, kadın siyasetinin önünü açacak yol haritaları çizmek, günümüzde gittikçe daha da çok önem kazanan kadın dayanışmasını, birlik ve beraberliği arttırmak için, elimizden gelenin fazlasını gerçekleştirmek, gittikçe artan kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı farkındalığı arttırmak adına çalışmalar yapmak ve dayanışma halkasını genişletmekti. Tüm bu konularla ilgili olarak, bundan sonraki süreçte daha aktif rol almak ortak kararımızdı. Gerçekten çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Artan şiddet olayları ve kadın cinayetleri karşısında dayanışmanın, çok şeyi değiştireceği ve Türkiye'nin asıl ihtiyacı olan şeyin, mevcut iktidarın değişimiyle beraber, bir zihniyet değişimi olduğunu ifade ettik. Barış ve hoşgörüye dayalı, insan merkezli bir siyasetin yaratılabilmesi ve buna uygun dil ve üslubun geliştirilebilmesi adına, kadınların siyasetteki varlığının bir “fırsat” olduğunun bilincine varılması gerekliliğiyse, ortak düşüncemizdi. İstanbul Sözleşmesi, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, kadınlar olarak yaşadığımız tüm diğer sıkıntılarla ilgili sohbetlerimizin yanı sıra, yerel ve genel siyaset, partimizin İktidar Kurultayı, üzerinde konuştuğumuz konulardı. Kadın ilçe başkanları olarak, İl Başkanımız Deniz Yücel’in önderliğinde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na tam desteğimizi yineleyerek, listesine tam anlamıyla sahip çıkmamız gerekliliğini dile getirdik ve iktidar kurultayımızla ilgili değerlendirmelerimizi paylaştık”