Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME - CHP’nin bazı ilçelerde oyların düşüşü ve sandık üstünlüğünün AK Parti’ye geçmesi partide morallerin bozulmasına neden oldu. CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, belediye başkanlarını eleştirdi.

ŞENOYAR: BELEDİYE VARMIŞ, YOKMUŞ ANLAMADIK
Seçim çalışması dönemince Tire Belediyesi’nin kendilerine destek vermediğini belirten Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, “Bin 800 geçersiz oy var. Bunların hepsinin içinde hem CHP’ye hem de Meral Akşener’e basılmış durumda. Seçmenlerde çizgi dışına çıkanlar oldu. Belediye’den zaten belediyeden hiç destek almadık. Belediyemiz varmış, yokmuş anlamadık. Belediye meclis üyelerimizden de destek almadık. Genel Başkanımız geldiğinde dahil davetimize katılmadılar. Bir iki tanesi geldi. Emrah Kaçan ve Kamil Kaçar ve Mustafa Önem’den destek alabildik. İYİ trendi bizi etkiledi. İYİ Parti milletvekili adayının buradan çıkması bizi çok etkiledi” diye konuştu. 

ŞENOYAR: AK PARTİ İÇİNDE PARA OLAN ZARFLAR DAĞITTI
AK Parti’nin Tire’de seçmenlere erzak desteği ve içinde para olan zarfları dağıtıldığını eden Şenoyar, “AK Parti buraya tırlarla erzak yardımında bulundu. 20 kamyon kömür yardımında bulundu. Zarflar içerisinde paralar dağıtıldı. Bu da seçim önce seçmenlerin kararlarının değişmesine neden oldu. Seçimden bir hafta önce bizim burada 23-24 bin oyumuz vardı. Muharrem Bey’in de 27 oyu vardı. AK Parti’nin kaynaklarını kullanış şeklinden dolayı seçmen iradesinde değişikliğe neden oldu. Seçmenlerin vatandaşlık numaraları alınıp seçmene baskı yapıldı. AK Parti ilçe başkanlarından bir tanesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla memur arkadaşları tehdit eder gibi bir video yayınladı.  AK Parti’ye oy verirseniz sizi süreriz dedi. Bu nedenlerden dolayı oylarda düşüş yaşandı. Biz ilçe teşkilatı olarak sandık görevlerinden tutun da kadın kollarına kadar özverili bir çalışma gerçekleştirdik” dedi. 

AYDİLEK: DESTEK GÖRMEDİK,  YENGE, BALDIZ, BACANAKLAR İŞE ALINDI
Bayındır Belediyesi’ne işçi alınma sürecinde dengeli dağılım yapılmadığını ve belediyenin gösterdiği performans nedeniyle oylarının düştüğünü dile getiren CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, “Bizden AKP’ye bir oy kaçışı yok. Bizden oylarda İYİ Parti’ye ve HDP’ye bir kaçış gerçekleşti.  Belediyemizin gösterdiği performansı bu oyaları etkiledi. Belediye bize destek olmadı. Seçim sürecini de 5-10 kişiyle yürütmeye çalıştık, destek alamadık.  Bayındır’ın sokakları yaklaşık 7-8 aydır hendek halinde. Yapılan işe alımlar, aleyhimize  sonuçlandırıldı. Bu işe alımlarda dengeli dağılımlar yapılmadı. Her köyden birer ikişer kişiler alınabilirdi ama öyle yapılmadı. Yengeler, baldızlar, bacanaklar işe alındı.

AYDİLEK: BÜYÜKŞEHİR’İN ÖNEMLİ YATIRIMLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayındır’a yapılan yatırımların yanlış yönlendirildiğini kaydeden Aydilek, “Büyükşehir Bayındır’a önemli yatırımlar yapıyor. Bu yatırımları da Bayındır Belediyesi yönlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi burada alt yapıyı yaptı. Buranın asfaltlamasını hala yapamadılar. Buradaki esnaf üstü kapalı çok müthiş bir tepki gösteriyor.  Bu yatırımların yönlendirilmesi yapılan yanlışlardan dolayı büyük bir kayıp yaşandı. Buraya yapılan yatırımların çok daha altında rakamlarla Bayındır’ın büyük merkezlerinin önemli ihtiyaçlarını karşılayabilirlerdi. Çiçek Festivali yapıldı, Bayındır esnafının alehine işledi. Bu festival merkezin dışında yapıldı. Esnaf kan ağladı. Dışarıdan gelen fıstıkçılar, lahmacuncular para kazandı gitti.” dedi.

AYÇİL: AYNI TAS AYNI HAMAM
CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, ise “2014 yerel seçimlerde 22 bin oy, 2015 23 bin civarında oy aldık. Bizde her şey anı şekilde devam ediyor. Burası aynı, aynı tas aynı hamam” ifadelerini kullandı.